Fryst bringebærkake, blir dette lavkarbo?
Fryst Bringebærkake
(8 porsjoner)
Ca 225g Bringebær
3 store egg
1,5 dl sukker ( 11ml natreen/ 1,5 tskje natreen)
3 dl kremfløte
70 % kakao sjokolade. (Lavkarbo sjokolade)
Sukkeret bytter du ut med f. eks natreen/splenda eller annen sukker erstattende middel som er lov på ketolyse/lavkarbo. Eg kommer selv til å prøve flytende natreen.
Garnering
Revet sjokolade evt. Bringebær
1. Mos bærene med en gaffel.
2. Skill plommen fra eggehviten.
3. Visp eggehviten stiv. Tilsett halvparten av sukkeret og visp enda litt til.
4. Visp eggeplommene og resten av sukkeret. Visp røren tykk. Bland i de moste bringebærene. Tilsett fløte og vend røren forsiktig ned i eggehvitene.
5. Hell røren i en kakeform
6. Frys i 3-4 timer. Garner med revet sjokolade og evt. Bringebær.
Karbo innhold per 100g
bringebær = 3,2g
natreen = <1g
Kremfløte = 2,9g
70 % kakao sjokolade = 34g
Kan denne spises på lavkarbo/ketolyse?
Hva blir innholdet av karbo her?
|