Tråd: "Røsti"
Vis enkelt innlegg
Gammel 23-08-10, 13:00   #1
meretely
Juniormedlem
 
meretely sin avatar
 
Medlem siden: Apr 2010
Hvor: Trondheim
Alder: 64
Innlegg: 38
meretely er på en erverdig vei

"Røsti"

Har funnet og testet en oppskrift på røsti laget med knutekål. Har prøvd med både JBK og fiberhusk, er nesten hipp som happ. Dette er faktisk en ganske bra potet-erstatning.

1/2 knutekål skrelles og rives på rivjern/maskin. Press ut så mye vann som mulig.
Bland inn 1-2 ts JBK, ca. 1 ts salt + pepper etter smak. La stå ca. 10 min for at JBK/Fiberhusk skal svelle.

Bruk en spiseskje og form boller som du klemmer flate og steker på ganske høy temperatur. Jeg steker i baconfett, synes det gir en god smak.
Knutekål inneholder ca. 3 g kh pr. 100 g.

Hvis du tåler litt karbo kan du bytte ut JBK'en med to revne poteter (mellomstore). Det inneholder den originale oppskrifta.

__________________


meretely er avlogget   Min kostholdsfilosofi: Lavkarbo Svar med sitat