Vis enkelt innlegg
Gammel 25-08-10, 23:45   #2
arnakristin
Seniormedlem
 
arnakristin sin avatar
 
Medlem siden: Aug 2008
Hvor: Drammen
Innlegg: 2.035
arnakristin har veldig mye å være stolt avarnakristin har veldig mye å være stolt avarnakristin har veldig mye å være stolt avarnakristin har veldig mye å være stolt avarnakristin har veldig mye å være stolt avarnakristin har veldig mye å være stolt avarnakristin har veldig mye å være stolt avarnakristin har veldig mye å være stolt avarnakristin har veldig mye å være stolt av

Sv: Knutekål? Fortell alt om den!

Hei,

Sitat:

Knutekål (Engelsk: Kohlrabi (German Turnip), norsk kålrabi=swede)
I matlaging vert ho brukt om lag som kålrot. http://nn.wikipedia.org/wiki/Knutekål


Sitat:

Knutekål (monj) er den mest spiste grønnsaken i Kashmir, serveres 3-4 ganger i uken.
Kan spises rå eller kokt. http://en.wikipedia.org/wiki/Kohlrabi


Sitat:

Bruksområde
Knutekål må skrelles før bruk og brukes på de fleste områder som kålrot. Den er god smørdampet eller som stuing med litt muskat i. Smaken på knutekål er mildere enn kålrot og det kan derfor ved koking lønne seg å tilsette krydder eller buljong i kokevannet. Knutekål kan også brukes i wok, raspet som råkost eller som snacks delt i staver sammen med dip.
http://www.frukt.no/artikkel.aspx?artid=15665&mnu1id=8050&mnu2id=8053& mnu3id=1090&mnu4id=1094


Sitat:

Oppbevaring:
Knutekål skal oppbevares kjølig, så langt ned mot 0 °C som mulig. Lagringsevnen er dårligere enn kålrot, men høy luftfuktighet gir knutekål holdbarhet i flere uker. Den kan gjerne pakkes i film.
http://www.meny.no/Frukt-og-gronnsaker/Gronnsaker/Kal/Knutekal/


arnakristin er avlogget   Min kostholdsfilosofi: ketolyse Svar med sitat