Sv: Kvern
Opprinnelig lagt inn av Carisma, her.
Funker den altså? Fant ingen kaffekvern som malte kaffen bra nok for vår espressomaskin, så jeg har liksom antatt at den ikke funker til noe annet heller. (Og betyr det at maskinen krever kaffe som er finere malt enn melis? )
Hei Carisma.
Trikset er å "shake" på innholdet (boksen) mens du kverner, samtidig som du pulser (stopper og starter variert hvert 3-10 sek.) og gjerne holder den oppned en eller to ganger. Da får du med deg mer (husk å holde i topplokket..!). Du bør også stoppe og kikke om når det er fint nok.
Under kverningen går det bare noen sekunder mellom frøene er finmalte og "tørre" til oljen i dem begynner å omdanne alt til en masse. Et triks er å ta med noe tørt som kan ta opp oljen som kommer ut under kverningen, f.eks. noen skikkelig tørre brødbiter (veier bare 1-3 gram) eller lign. Jeg har brukt linfrø med hell.
Siste tips! ALLTID ta ut stikkontakt før du putter fingeren nedi for å få ut restene, så slipper du den ene gangen hvor kverna starter av en eller annen grunn og tar fingetuppen av deg..
BiggieS
|