Vis enkelt innlegg
Gammel 01-09-10, 12:18   #6
marjusen
Seniormedlem
 
marjusen sin avatar
 
Medlem siden: Jun 2010
Hvor: Gjøvik
Alder: 42
Innlegg: 1.461
marjusen begynner å bli godt kjentmarjusen begynner å bli godt kjentmarjusen begynner å bli godt kjentmarjusen begynner å bli godt kjentmarjusen begynner å bli godt kjentmarjusen begynner å bli godt kjent

Sv: Lettvinn bearnaise-saus?

Opprinnelig lagt inn av Imse, her.

De hadde ikke bearnaise-esens da? Jeg ser den i flere og flere butikke nå. Det viktigste er noe surt, så eplesidereddik funker nok. Jeg bruker bare essensen, en kork eller to i 1-2eggplommer, piser sammen, skjærer opp 100g smør i små terninger, setter kjelen på lav varme og rører hele tiden, har i en og en terning, en ny terning hver gang den forrige har smeltet, visper med ballongvisp hele tiden. Når alt smøret er i skal den kun vispes til sausen tykner. Så har jeg i litt tøket estragon.

Joda, har kjøpt slik essens.. Så var det bare ei oppå her som skrev jeg burde ha en eddikk også. Men da funker det sikkert med slik berne essens, tørka estragon og eplecider eddik da?

For å si det på en anna måte, blir dette en god bernesaus tror dere:

Smør, fløte, eggeplomme, berneessens, tørka estragon, kruspersille og eplecider eddik?

Marius

__________________


marjusen er avlogget   Min kostholdsfilosofi: Ketogent Svar med sitat