Vis enkelt innlegg
Gammel 01-09-10, 12:51   #11
unaturligslank
Medlem
 
unaturligslank sin avatar
 
Medlem siden: Jul 2010
Hvor: Oslo
Innlegg: 428
unaturligslank er på en erverdig vei

Sv: Blodsukker og Pepsi max

Opprinnelig lagt inn av Nutta, her.

Men jeg tenker.. hvorfor blir en sååå avhengig av max og zero? Jg er dønn avhengig, og jg kan ikke bare tillate meg litt. Det blir enten veldig mye - eller ingenting. Det blir som å si til en narkoman "du skal bare få en kosesprøyte på Lørdag" det går bare ikke og sånn er det med sukker og. Jg kan ikke bare tillate meg litt. Hvis jg først spiser sukker eller karbs så fråtser jeg. Ergo, det kan jo være at kroppen reagerer m blodsukkerstigning og sånt selv om det er godkjente søtningsstoffer? Og hvis en tenker seg om, så ser jeg jo bare overvektige som drikker mengder med pepsi max og zero (jg er en av de.. ) Er det en grunn til det? er det en sammenheng mellom light brus og overvekt?

Nå står jg i fare for å sette igang en stor diskusjon, mn jg tar sjansen likevel

Jeg tror absolutt det KAN være en sammenheng. Om trådstarter fortsetter å måle blodsukkeret sitt kan det jo være vi finner bevis for det om en stund.

Enig med deg, alt eller ingenting, er fan av "narkoman-eksempelet" jeg og
Men jeg håååper jo at jeg når jeg er ferdig slanket skal kunne ta et lite kakestykke eller noe annet godt av og til uten å ta helt av. Får jobbe hardt med selvkontrollen før jeg kommer så langt!

Jeg mener forresten å huske at jeg så en reportasje om cola-drikker på tv (60 minutes?). Pepsi max var verre/mer avhengighetsskapende pga stoff som utløste aktivitet i belønningssenteret i hjernen, eller noe i den dur.
Uansett så vet man jo at koffein er avhengighetsskapende, og for meg som ikke får det fra andre kilder opplevdes det ekstra ille å slutte. Savner pepsi max litt om morgenen.

Man kan spekulere i om light-brus øker sulten, og får oss til å spise mer. Om den øker blodsukker og dermed fettlagring. En i tråden jeg la link til sa det bandt mye vann i kroppen hennes.

Men det kan også rett og slett være at vi har dårlige vaner fra lang tid tilbake. Vi har erstattet den vanlige brusen vi drakk før med lightbrus, men det hjelper ikke når vi ikke har funnet en lightvariant av all den andre dritten vi spiser, sjokolade, fastfood, etc etc.

Coladrikker skal visstnok ha negativ effekt på kaliumlagrene i kroppen, det kan stemme overens med mine blodprøver. Sikkert mye annet rart stoffene i brusen gjør også.

__________________
Dag 0 dager uten sprekk!!


unaturligslank er avlogget   Min kostholdsfilosofi: Ketolyse/Skaldeman 50+ Svar med sitat