Tråd: Hvetegluten
Vis enkelt innlegg
Gammel 06-09-10, 21:04   #5
Debz
Medlem
 
Debz sin avatar
 
Medlem siden: Jul 2010
Hvor: Kristiansand
Innlegg: 373
Debz er på en erverdig vei

Sv: Hvetegluten

Opprinnelig lagt inn av Fruitdrops, her.

Kunne du delt oppskriften med oss? ;P

Selvfølgelig kan jeg det! Men jeg kan dessverre ikke gi "credit" til den som eier oppskriften - jeg vet ikke hvem det er Jeg har tenkt å prøve de i morgen..men du ser oppskriften er både på amerikansk mål og norsk. En amerikansk "cup" er 2.5 dl, vet ikke hvor mye en norsk kopp er.. lykke til

Lavkarbo-tortillas

Tortillas - Homemade Low-Carb

Ingredienser:
1/2 kopp mandelmel (cup almond flour)
1/2 kopp hvetegluten (cup vital wheat gluten)
1 kopp soyamel (cup soy flour)
3 ss smult (Tablespoons lard)
1 ts salt
1 kopp vann

Mix almond flour, vital wheat gluten, soy flour and salt. Cut in lard until mixture resembles fine crumbs — like little peas (a pastry blender works well for this.) Slowly add water, 2 Tablespoons at a time, mixing well until ingredients form a ball. Cover and let dough rest for 20 minutes.

Divide dough into 16 equal pieces. Roll each piece into a ball. Sprinkle countertop with protein powder or a thin coating of oat flour. Flatten balls, one at a time, as much as possible then roll each flattened ball out into a circle approximately 6-inches in diameter.

Heat nonstick skillet over medium-high heat. Place dough circles in pan, one at a time. Cook just until lightly browned then turn over and lightly brown other side. Repeat with remaining dough. Store cooked tortillas between damp paper towels until done cooking all tortillas. These freeze very well. Reheat wrapped in damp paper towel for about 15 seconds or until warm and soft.

Makes 16 tortillas. 1.7 grams net carbs per tortilla.



__________________


Debz er avlogget   Min kostholdsfilosofi: Ketolyse Svar med sitat