Sv: Meierismør vs andre smørmerker
Opprinnelig lagt inn av ada-emilie, her.
Du kan prøve tahini. Det er godt på bakst. Cocosa og tahini (kjøp den fra Monk) fåes på hesekost.Jeg synes olivenolje på bakst og alt mulig annet er godt også jeg.
Det er vel ikke så lett å steike i tahini... Men sikkert bra i bakst, har jeg aldri tenkt på! 
Ellers synes jeg at usalta meierismør har en annen smak enn det vanlige.
Eller du kan bruke ghee (klaret smør), men det er vel heller ikke så lett å få tak i der du bor. Prøv å lage det selv, hvis du liker det kan du jo be kjøpmannen din om å ta det inn for deg, Tine har det som "klaret smør"
Det får en annen smak enn vanlig smør, mildere ?
Når du lager det selv smelter du vanlig smør. Når det skiller seg (melkeproteinet og saltet legger seg i bunnen) øser du forsiktig opp alt utenom bunnfallet. Dette er da klaret smør, (nam nam)og dette tåler å brukes på høy temperatur ved steiking)
Cocosa er jo bra, men litt for dyrt synes jeg, fett er jo noe det går endel av her i huset...
|