Kjapp ovnsbakt ostekake
Minstegutten min blir 2 år rett runst hjørnet, så jeg tenkte jeg må ha noe nam nam mens de andre sitter å gomler "verdens beste"... 
Denne ostekaka er kjempegod, og best av alt er at det er så kjapt å smelle den sammen...
Bunn:
Valgfritt. Mandelbunn f. eks, men mine lavkarbo mandelbunner er alltid tørrere en gammalt grovbrød vet ikke hva som går galt...
Fyllet:
750 g kremost (philadelphia)
200g/ 250 Sukrinmelis/ søtstoff (det skal egentlig 250 g sukker, men ettersmaken til sukrinmelis blir for sterk etter min smak hvis jeg bruker så mye. Smak til, til du synes røra er passe søt)
4 egg
1 3/4 dl kremfløte
litt revet skall av lime el sitron(pass på å vaske skallet først, hvis ikke smaker det bittert)
vanilje (essens eller malt vaniljestang)etter smak
et kaneldryss
Steikes på 150 g i 1 t og 25- 35 min, til den er nesten fast. Slå av ovnen og la kaken avkjøle for åpen ovnsdør. Settes i kjøleskap.
Kan gjerne serveres med bringebær og pisket krem...
Sist redigert av nonta : 15-09-10 kl 00:51.
|