Vis enkelt innlegg
Gammel 17-09-10, 23:36   #95
Supera
Seniormedlem
 
Supera sin avatar
 
Medlem siden: Aug 2009
Hvor: Moi
Alder: 41
Innlegg: 4.053
Supera er bare helt fantastiskSupera er bare helt fantastiskSupera er bare helt fantastiskSupera er bare helt fantastiskSupera er bare helt fantastiskSupera er bare helt fantastiskSupera er bare helt fantastiskSupera er bare helt fantastiskSupera er bare helt fantastiskSupera er bare helt fantastiskSupera er bare helt fantastisk

Sv: Spis så mye frukt du vil, frukt er fantastisk!

Opprinnelig lagt inn av Alkazelters, her.

Synes ikke denne bør få stå uimotsagt , da det du sier er feil. Fra hundre gram kokt gulrot får du mellom 5 og 10 gram karbohydrat alt avhenig av hvilken næringstabell du stoler på. Fra 100 gram rørsukker får du hundre gram karbohydrat. Den glykemiske indexen er litt høyere på den kokte gulroten, men mengden karbohydrater er 10-20 ganger mindre, og belastningen på ditt blodsukker blir mye lavere enn om du spiser 100 gram sukker. Vil på siden slå et lite slag for gulroten som jeg synes får altfor mye tyn....

Jepp, jeg hadde påstått det en annen plass også og fikk vite at det var feil. Jeg tenkte på GI'en og den er nesten like høy som sukker (men ikke høyere enn). Men GI'en skal ganges med antall gram kh per 100 gram, og da blir ikke GB'en til gulrot så ille. GI'en er hvor fort blodsukkeret blir påvirket, og GB er på en måte det samlede "arealet" på blodsukkerstigningen. Så siden GI'en er såpass høy, så blir det en blodsukkertopp (og påfølgende -bunn). Så det hun sa var fortsatt feil. Det skal IKKE mye gulrot til for å få en økning i blodsukkeret.

__________________
-smileyen er snill, ikke sarkastisk! Nemlig!

Delmål 1: -10 kg. Delmål 2: BMI 40:
Supera er avlogget   Min kostholdsfilosofi: Tester ut ZC Svar med sitat