Vis enkelt innlegg
Gammel 24-09-10, 10:51   #8
Furine
Supermoderator
 
Furine sin avatar
 
Medlem siden: Aug 2009
Hvor: Heime på berget, ved havet
Innlegg: 4.044
Furine er en virkelig god ressursFurine er en virkelig god ressursFurine er en virkelig god ressursFurine er en virkelig god ressursFurine er en virkelig god ressursFurine er en virkelig god ressursFurine er en virkelig god ressursFurine er en virkelig god ressursFurine er en virkelig god ressursFurine er en virkelig god ressursFurine er en virkelig god ressurs

Sv: Hjelp, jeg har bedt mamma og pappa på middag..

Denne oppskrifta liknar litt på den ungarske hønsegryta eg vaks opp med. Hønene/kyllingane må kokast på førehand, men gryta er ganske enkel å lage, og den smakar nydeleg.
--------------------------------------------------------------------
Ungarsk hønsegryte
Antall porsj. 8
2stk kokt høne
6stk løk
4stk grønne paprika
4stk røde paprika
2ts salt
4ts paprikapulver
4dl hønsekraft
Annonse

FREMGANGSMÅTE:
Skjær løken i ringer og paprikaen i strimler. Stek løken så vidt og tilsett paprikastrimler og krydder.

Ha på kraft og la gryten småkoke i 20 - 30 minutter. Løken skal være så godt kokt at den jevner gryten. Tilsett hønsekjøttet skåret i terninger mot slutten av koketiden. Serveres med ris, kokte poteter eller brød.
---------------------------------------------------------------------

Hønene "kokar seg jo sjølve", og det andre kan putre i fred også. Meste arbeidet er jo å skjere løk og paprika og plukke kjøt av hønene etter endt koking. Har vel aldri akkurat skore kjøtet i terningar, berre rive det i passelege bitar. Går godt an å ete den utan både brød, ris og poteter.

Furine er avlogget   Min kostholdsfilosofi: LCHF Svar med sitat