Sv: Hjelp, jeg har bedt mamma og pappa på middag..
Denne oppskrifta liknar litt på den ungarske hønsegryta eg vaks opp med. Hønene/kyllingane må kokast på førehand, men gryta er ganske enkel å lage, og den smakar nydeleg.
--------------------------------------------------------------------
Ungarsk hønsegryte
Antall porsj. 8
2stk kokt høne
6stk løk
4stk grønne paprika
4stk røde paprika
2ts salt
4ts paprikapulver
4dl hønsekraft
Annonse
FREMGANGSMÅTE:
Skjær løken i ringer og paprikaen i strimler. Stek løken så vidt og tilsett paprikastrimler og krydder.
Ha på kraft og la gryten småkoke i 20 - 30 minutter. Løken skal være så godt kokt at den jevner gryten. Tilsett hønsekjøttet skåret i terninger mot slutten av koketiden. Serveres med ris, kokte poteter eller brød.
---------------------------------------------------------------------
Hønene "kokar seg jo sjølve", og det andre kan putre i fred også. Meste arbeidet er jo å skjere løk og paprika og plukke kjøt av hønene etter endt koking. Har vel aldri akkurat skore kjøtet i terningar, berre rive det i passelege bitar. Går godt an å ete den utan både brød, ris og poteter.
|