Sv: Septemberskravletråden for 30+
Jeg har planer om å lage fårikål nå snart, og da bruke spisskål istedet. Men så hørte jeg noen si at man skal ha litt mjøl i vannet slik at det blir litt tykkere. Pleier dere det, eller kan man fint la være?
Så var det annen mat. Slik som tyttebær. Når jeg lager meg vlltgryte så klarer jeg bare ikke å kutte ut tyttebærsyltetøyet. Jeg ser noen bruker solbærsirup i stedet. Er det like godt, og eventuelt bedre med tanke på karbs? Viltgryta i seg selv er ikke så mye karber i. Bruker sjysaus, av og til fløtesaus, og tilsetter seterrømme. Det er sausen, så er det jo stortsett bare kjøtt, bacon og sopp i tillegg. Og mengden saus er ikke så stor heller, jeg vektlegger kjøttet. Jeg ser tyttebærsyltetøyet inneholder 48 karb per 100 gram. Men jeg bruker jo langt i fra 100 gram, selv om jeg ikke veier mengden så vet jeg jo det.
Hva tenker dere? Skeier dere ut med noe?
|