Vis enkelt innlegg
Gammel 29-09-10, 10:40   #40
Cherry
Seniormedlem
 
Cherry sin avatar
 
Medlem siden: Nov 2009
Hvor: Tromsø
Innlegg: 1.828
Cherry har veldig mye å være stolt avCherry har veldig mye å være stolt avCherry har veldig mye å være stolt avCherry har veldig mye å være stolt avCherry har veldig mye å være stolt avCherry har veldig mye å være stolt avCherry har veldig mye å være stolt avCherry har veldig mye å være stolt avCherry har veldig mye å være stolt av

Sv: Synger på siste vers ...

Selvsagt kan man (kanskje) helt sikkert gå ned og holde vekt med Grete Roede også. Dersom man er bestemt nok til å holde vekta nede. Men det må man også være med lavkarbodietter (påpekefingerpå)

Men om du er insulinresistent må du først og fremst få denne i sjakk. Den hjelper til å holde på vekta di, og selv om du har gått ned masse med Grete Roede før er det ikke sikkert at du gjør det nå, som insulinresistansen din har fått utviklet seg.

Holder du på å utvikle IR så kan du kanskje forebygge at den utvikler seg helt, eller delvis. Verdt ett forsøk iallefall.

Når man har insulinresistanse er det ikke kun for å slanke seg at man bør spise lavkarbo, men også en rekke andre gunstige helsefordeler. Lavkarbo strekker seg også fra 0-150 karber om dagen, og 150 karber om dagen...det er MYE det . Lavkarbo kan også omfavne lav-glykemisk mat og lav glykemisk belastingsmat. Det gir da rom for LITT fullkornsris, fullkorsnpasta og brød. NB verken pasta eller ris skal en voksen kvinne spise mer av i uken enn det som passer i hullet på en cd-plate.

Det gir også rom for LITT frukt. Pass på, frukt og brød BØR begrenses til en frukt pr dag og maks to brødskiver pr dag. Brødet skal være så grovt som overhode mulig, og helst være lavkarbo ala fedon eller hjemmebakt. Brødene fra spisdegslank.no er gode også. Frukten bør og skal aller helst inntas med noe fett, ettersom det a)er mye sukker i frukt og fettet stabiliserer blodsukkerstigningen som fører til fettlagring, og b)vitaminene som er i frukten er for det meste fettløselig og er ubrukelig uten fett.

Jeg vil også benytte anledningen til å fortelle deg at korn er ett ubrukelig stoff for kroppen vår. For folk med cøliaki kan korn være veldig farlig siden det kan føre til at de dør, eller i verste fall blir ekstremt syke. For oss andre kan korn føre til skader og betennelser, sykdommer og generelt dårligere folkehelse.

Fedon sine prinsipper:

Han deler karbohydratene i høy, middel og lavglykemisk, hvor

Høy GI >50
Middels 30>GI>50
Lav 30>GI

Han klassifiserer mat i A, B og C
A er proteiner
B er mat med lav GI
C er mat med middels eller høy GI (frukt er ett c-måltid)

Han har to regler
1)Unngå FINT mel i en hver form. Ett brød eller bakevare som har hvetemel som første ingrediens i innholdsfortegnelsen er ikke grovt.
2) La sukkerinntaket høre til sjeldenhetene. Fedon har altså ikke helnekt på sukkerinntak, men mener at vi bør begrense inntaket.

Det er snakk om måltidets samensetning og ingrediensene imellom, håndflaten er en grei målemåte. En håndflate er som hånden din uten fingre. En tallerken deles i tre og 1 del er A (protein) og 2 deler er B (lavglykemiske karbohydrater)

I et av dagens måltider så deles den ene tredjedelen med karbohydrater i 2. Ett av dagens måltider kan altså ha litt høyere glykemisk belastning enn de andre. Er egentlig enkelt:

Ei håndflate protein(kjøtt/fisk)
to håndflater grønnfor = et måltid.

Sitat MHM:
En viktig del av dr. Lindbergs filosofi, er at hver eneste munnfull vi spiser, setter i gang hormonreaksjoner i kroppen. Når vi spiser karbohydrater som finnes blant annet i sukker, korn, pasta og ris, så vil blodsukkeret vårt stige mye. Etter en blodsukkerstigning skilles hormonet insulin ut til blodet, som har en rekke negative effekter for vår helse. Insulin øker fettlagringen, hemmer fettforbrenningen, øker kolesterolet, øker blodtrykket, øker risiko for kreft, hjerte/karsykdom m.m. Hvis vi derimot spiser proteiner (kjøtt, fisk, skalldyr, egg, nøtter), så vil hormonet glukagon skilles ut i blodet vårt. Glukagon er på en måte det motsatte hormonet av insulin, og øker vår fettforbrenning.

For Fedon skal brød, pasta, ris brukes MAX en gang om dagen. Jeg er ikke helt sikker på om det betyr at om du spiser ris til middag så må du ikke spise frukt og brød den dagen. Men det er nærliggende å tro. Men alltid, alltid bruk fullkorsnvarianter, eller lavkarbopasta. Aldri vanlig hvetemelspasta.

Ellers, lykke til. Det handler VELDIG mye om det mentale for å få det til. Det er vanskelig å forandre hele levesettet sitt og sine matvaner opp ned på noen uker. Men husk bare at du er verdt å prøve å det. At du er verdt en bedre helse uten insulinresistanse. Å prøve å lage litt mat er en liten pris å betale. Om det f.eks er mye stress å lage mat hele tiden, så lag heller opp i store mengder og frys ned maten i porsjonspakker. Da har du alltid lett tilgjengelig mat og det blir mye lettere.

Denne bloggeren her http://www.lifechange.vgb.no har gjort dette med stor suksess, og selv om han ikke er lavkarboorientert så er prinsippene han bruker i aller høyeste grad relevante, og det er også mange av oppskriftene hans. Bare bytt ut lettprodukter og karbonadedeig med fete produkter og vanlig kjøttdeig, osv. Nå er ikke fedon glad i mettet fett da, men det får bli ditt valg om du vil spise det eller ikke.

Ellers sjekk denne tråden; http://forum.lavkarbo.no/showthread.php?t=1474



__________________

Cherry er avlogget   Min kostholdsfilosofi: A little bit of this, a little bit of that Svar med sitat