Vis enkelt innlegg
Gammel 29-09-10, 23:02   #1
Lisbeth
Seniormedlem
 
Lisbeth sin avatar
 
Medlem siden: Jan 2008
Hvor: Oslo
Alder: 57
Innlegg: 11.149
Lisbeth er bare helt fantastiskLisbeth er bare helt fantastiskLisbeth er bare helt fantastiskLisbeth er bare helt fantastiskLisbeth er bare helt fantastiskLisbeth er bare helt fantastiskLisbeth er bare helt fantastiskLisbeth er bare helt fantastiskLisbeth er bare helt fantastiskLisbeth er bare helt fantastiskLisbeth er bare helt fantastisk

Hvit sjokolademousse med bringebærsaus

Oppskrift med bilder her

Hvit sjokolademousse med bringebærsaus


Sjokolademousse:
1 ts gelatinpulver
3 ss funsaft med bringebærsaft
1/3 l kremfløte
175 g hvit sjokolade, sukkerfri

Fremgangsmåte:
Ha gelatinpulveret og saften i en liten skål og la det trekke i ca 5 minutter.
Varm ca halvparten av fløten på svak varme.
Brekk sjokoladen i biter, ha den i kjelen med fløte og rør til sjokoladen er oppløst.
Tilsett gelatinblandingen, og fortsett og rør til gelatinen er oppløst.
Trekk kjelen tilside og avkjøl litt.
Pisk resten av fløten til krem og vend deretter kremen forsiktig inn i sjokoladeblandingen.
Ha blandingen i 4 porsjonsformer eller en stor skål.
Settes i kjøleskapet i minst 4 timer før servering.


Bringebærsaus:
225 g frosne bringebær
1-2 ss sukrin
1 ss hermesetas (ev. splenda/natreen)
1/2 dl vann

Fremgangsmåte:
Kok opp bringebær, sukrin, hermesetas og vann, og la småkoke i ca 5 minutter.
Press blandingen gjennom en fin sil så du får en glatt saus.
Kok sausen videre i ca 10 minutter.
Avkjøl, og server enten ved siden av eller oppå sjokolademousseen.

__________________



Lisbeth er avlogget   Min kostholdsfilosofi: Lavkarbo Svar med sitat