Vis enkelt innlegg
Gammel 02-10-10, 15:01   #17
knh
Seniormedlem
 
knh sin avatar
 
Medlem siden: Sep 2010
Hvor: Drammen
Alder: 37
Innlegg: 1.152
knh er en juvelknh er en juvelknh er en juvel

Sv: Noen som kan svare på noen spørsmål?

Opprinnelig lagt inn av Opheliia, her.

Nå har jeg ikke bedre uten brød-boka enda (har fått hentemelding fra postkontoret, så den skal hentes i morgen), men det jeg kan si uten noen mer kunnskap er at ketolyse er nok mye strengere. Det er en relativt streng filosofi, man skal ha veldig lavt karbohydratinntak og høyt fettinntak på ketolyse. Den er jo også anbefalt til de som ønsker å gå ned mer enn 10 kg. Bedre uten brød har jeg som sagt faktisk ikke lest, men jeg kan tenke meg at den er litt mer allmenn, at den passer for litt flere grupper mennesker og handler ikke bare om å blitt kvitt overvekten.

Ketolyse er jo faktisk en diett innenfor lavkarbo og ikke en kostholdsretning man kan leve på veldig lenge, iallefall slik har jeg forstått det. Det er noe man går på en periode for så å forandre det over til en varig forandring, en måte man kan spise resten av livet. Bedre uten brød fokuserer nok (tror jeg) litt mer på varige forandringer, en måte man kan spise hele tiden.

Men jeg vet ikke om jeg er heeelt på bærtur nå?? Får se hva de som har lest boka sier og om jeg får kjeft for å villede deg helt her

Jeg har ikke lest ketolyseboka, så kan ikke uttale meg om den, men begge har jo samme budskap om at lite karbohydrater er å anbefalle.

Bedre uten brød fokuserer veldig mye (i noen kapitler) på de biokjemiske prosessene som foregår i cellene, og hvilken helsegevinst det gir ved å kutte ned på kh og bruke fett som energikilde, og vektreduksjon er på en måte en positiv "bivirkning". Den er veldig overbevisende og godt skrevet, og bør leses av alle for å få en grunnlegende forståelse om hvordan lite karbohydrater og mye fett i kosten påvirker de biologiske prosessene i kroppen. Ved å lese denne boken får man bra innsikt om lavkarbo, og all informasjonen i denne boka er et godt utgangspunkt uansett hvilken lavkarbo-vei man ønske å følge videre

Synes det er veldig positivt og engasjerende å få kunnskaper om hvordan denne livsstilen også påvirker helsa generelt og ikke kun fokusere på vektreduksjon.

Her er noen tråder hvor denne boka er diskutert:
http://forum.lavkarbo.no/showthread.php?t=6451
http://forum.lavkarbo.no/showthread.php?t=7980

knh er avlogget   Min kostholdsfilosofi: "Bedre uten brød" Svar med sitat