Marokkanske kjøttboller i krydret tomatsaus
Jeg fikk denne oppskriften som jeg tror stammer fra G. Roede dietten. Men kan fint brukes som lavkarbo da det eneste som gir utslag på karbohydratene her blir løken. Evt. også karbonadedeig, litt avhengig av om den er kjøpt i Sverige eller Norge. (Utspedd eller ikke...)
Bollene kan bli litt tørre v. karbonadedeig. Blir saftigere ved bruk av vanlig kjøttdeig.
Smaker faktisk himmelsk!!!
Marokkanske kjøttboller i krydret tomatsaus
4 porsjoner
400 g kjøttdeig, eller enda bedre: karbonadedeig
1 finhakket løk
2 fedd hvitløk
salt og pepper
1/2 ts paprikapulver
1 ts karve
1/2 - 1 ts tørket mynte
1 egg
Bland alt sammen og form til små boller som stekes i en stekepanne.
Saus:
1 boks hakkede tomater
1 ss hakket løk
1 fedd hvitløk
1 bunt finhakket persille
salt
litt cajennepepper.
Serveres med en dugelig porsjon frisk salat til!!
Ønsker man en "hottere" versjon er det bare å øke på med hvitløk og cajennepepper.
__________________
|