Vis enkelt innlegg
Gammel 05-10-10, 00:05   #1
Lisbeth
Seniormedlem
 
Lisbeth sin avatar
 
Medlem siden: Jan 2008
Hvor: Oslo
Alder: 57
Innlegg: 11.149
Lisbeth er bare helt fantastiskLisbeth er bare helt fantastiskLisbeth er bare helt fantastiskLisbeth er bare helt fantastiskLisbeth er bare helt fantastiskLisbeth er bare helt fantastiskLisbeth er bare helt fantastiskLisbeth er bare helt fantastiskLisbeth er bare helt fantastiskLisbeth er bare helt fantastiskLisbeth er bare helt fantastisk

Fromasjkake med sjokoladebunn

Oppskrift med bilder her

Kakebunn:

Ingredienser:
100 g smør
200 g søtning*
2 egg
50 g mandelmel
3 ss bakekakao
2 ts bakepulver
1 ts vaniljepulver
75 g hakkede valnøttkjerner

Fremgangsmåte:
Smelt smøret og pisk inn sukker.
Rør deretter inn eggene, og så mandelmel, kakao, bakepulver og vaniljepulver.
Tilsett de hakkede valnøttene til sist.
Hell røren i en springform (23-24 cm i diameter) med bakepapir i bunnen, og stek bunnen midt i ovnen ved 200 grader i 20-25 minutter.

*) Jeg brukte 100 g sukrin og 10 g hermesetas.


Limefromasj:

Ingredienser:
4 plater gelatin
1 lime
Fun Light med lime-smak
2 ts søtning**
2 egg
3 dl kremfløte

Fremgangsmåte:
Legg gelatinplatene i kaldt vann i ca 5 minutter.
Press ut saften av limen og bland det med fun light så du får ca 1 dl væske tilsammen.
Press vannet ut av gelatinen og smelt den deretter i litt av saften.
Kjøl ned og bland inn resten av saften.
Visp eggehviter og 1 ts søtning stivt, og eggeplommer og 1 ts søtning til eggedosis. Pisk kremfløten stiv.
Tilsett eggedosisen i saften, og vend forsiktig inn eggehvitene og kremen i massen.
Hell fromasjen over kakebunnen og sett kaken i kjøleskapet til fromasjen har stivnet (ca 4 timer)

**)Jeg brukte hermesetas.

__________________



Lisbeth er avlogget   Min kostholdsfilosofi: Lavkarbo Svar med sitat