Vis enkelt innlegg
Gammel 05-10-10, 16:29   #1
Opheliia
Seniormedlem
 
Opheliia sin avatar
 
Medlem siden: Sep 2010
Hvor: Trondheim
Alder: 35
Innlegg: 661
Opheliia er et fyrlysOpheliia er et fyrlysOpheliia er et fyrlysOpheliia er et fyrlysOpheliia er et fyrlys

Sjokolade- og mintmousse

Sjokolade- og mintmousse


8 til 12 porsjoner

:

  • 340 g mørk sjokolade av god kvalitet (minimum 65 % kakao)
  • 10 ss kokende vann
  • 115 ml Udo's Choice
  • 1 ts mintekstrakt
  • 1/4 ts peppermynteolje
  • 8 eggehviter
en klype kremotartari (fås kjøpt på apoteket) eller bakepulver
  • Revet sjokolade til pynt
Slik gjør du

Smelt sjokoladen over vannbad. Når sjokoladen har smeltet, settes bollen til side og du tilsetter vannet - en spiseskje av gangen piskes inn. Pisk godt, til du får en jevn og fin blanding. Pisk inn Udo's Choice, mintekstrakt og peppermynteolje.
Pisk eggehvitene til de er kremaktige. Tilsett kremotartari/bakepulver og fortsett piskingen til eggehvitene er stive. Fold ca 1/4 av eggehvitene inn i sjokoladeblandingen for å gjøre den lettere. Fold deretter inn resten. Dette må gjøres forsiktig, men raskt, for å unngå at blandingen blir kornete.
Hell blandingen i 8 til 12 porsjonsglass og sett dem i kjøleskapet til de er stive - ca 4 timer. Server med revet sjokolade.

Kilde: www.soma.no

__________________
Livet er ikke perfekt, men det er alltid perfekte øyeblikk
Opheliia er avlogget   Min kostholdsfilosofi: Litt av alt og masse vektløfting :D Svar med sitat