Sjokolade- og mintmousse
Sjokolade- og mintmousse
8 til 12 porsjoner
: - 340 g mørk sjokolade av god kvalitet (minimum 65 % kakao)
- 10 ss kokende vann
- 115 ml Udo's Choice
- 1 ts mintekstrakt
- 1/4 ts peppermynteolje
- 8 eggehviter
en klype kremotartari (fås kjøpt på apoteket) eller bakepulver
- Revet sjokolade til pynt
Slik gjør du
Smelt sjokoladen over vannbad. Når sjokoladen har smeltet, settes bollen til side og du tilsetter vannet - en spiseskje av gangen piskes inn. Pisk godt, til du får en jevn og fin blanding. Pisk inn Udo's Choice, mintekstrakt og peppermynteolje.
Pisk eggehvitene til de er kremaktige. Tilsett kremotartari/bakepulver og fortsett piskingen til eggehvitene er stive. Fold ca 1/4 av eggehvitene inn i sjokoladeblandingen for å gjøre den lettere. Fold deretter inn resten. Dette må gjøres forsiktig, men raskt, for å unngå at blandingen blir kornete.
Hell blandingen i 8 til 12 porsjonsglass og sett dem i kjøleskapet til de er stive - ca 4 timer. Server med revet sjokolade.
Kilde: www.soma.no
__________________
Livet er ikke perfekt, men det er alltid perfekte øyeblikk
|