Vis enkelt innlegg
Gammel 08-10-10, 20:32   #9
arnakristin
Seniormedlem
 
arnakristin sin avatar
 
Medlem siden: Aug 2008
Hvor: Drammen
Innlegg: 2.035
arnakristin har veldig mye å være stolt avarnakristin har veldig mye å være stolt avarnakristin har veldig mye å være stolt avarnakristin har veldig mye å være stolt avarnakristin har veldig mye å være stolt avarnakristin har veldig mye å være stolt avarnakristin har veldig mye å være stolt avarnakristin har veldig mye å være stolt avarnakristin har veldig mye å være stolt av

Sv: Avocado -- bruker vi til ?

Hei,
Sitter her og skriver på en kombinert slekt- og mat bok prosjekt. …og i vrimmelen av gamle håndskrevne oppskrifter fant jeg en masse oppskriftsblader som man tidligere fikk i butikkene en eller annen gang på 70/80 tallet. …og disse her er faktisk veldig lavkarbo vennlig. Kan ikke huske å ha lagd noe av dette, men så har denne oppskrifsboka vært på lager i over 10 år...

Avocado-forrett a la Inger
4 personer:
2 store Avokadoer
50 g pillede reker, helst friske
4 store hvite, rå sjampinjonger
majones, smakt til med ketchup og tabasco
2 hardkokte egg
persille
4 salatblad

Del avocadoene i to på langs og fjern stenene, ta ut fruktkjøttet i små stykker med skje. Gjem skallene til serveringen. Bland fruktkjøttet med rekene (ta noen fra til pynt), og ha majonesen i. fordel blandingen i skallene. Pynt med sjampinjonger i tynne skiver, eggebåter og persille. Legg salatblad i hver skål, hvor det på forhånd er lagt et lag av is i bunden, og still avocadoskallene på salaten.

Avocado-mousse med urtesaus
4 personer:
1 dl hønse- eller kalvebuljong
2 avocadoer
saft ½ sitron
krem fra 1 ½ dl kremfløte
2 pl gelatin
salt
pepper

Løs gelatin opp i litt buljong. Hell buljong, fruktkjøtt fra avocadoene og sitronsaft i en kjøkkenmaskin og la den kjøre til pureen er jevn. Hell pureen over i en skål, og kremen i. Smak til med salt og pepper. Fyll moussen i små smurte former, dekk dem til, og still dem kjølig for å få moussen til å stivne. Innen servering dyppes formene i veldig varmt vann. Deretter kan moussen lett hvelves ut på små tallerkener hvor man på forhånd har fordelt litt urtesaus.

Urtesaus
2 dl kremfløte
2 hakkede sjalottløk
2 dl rømme
estragon
persille
kjørvel
purre
basilikum
salt
pepper
1 ss chilisaus
2 dråper tabasco
1 ss løyrom

Denne sausen, som blandes av kalde ingredienser, kan serveres til forskjellige retter, og smaker utmerket til avocado-mousse.

Avocado-fylte egg
4 personer:
4 hardkokte egg
1 stor avocado
8 ansjosfileter
majones
10 grønne oliven
salt
pepper
persille

Pill skallet av eggene, halver dem, og da ut plommene. Mos plommene. Del avocadoen i to på langs, fjern stenen, ta ut fruktkjøttet og mos det fint med en gaffel eller en kjøkkenmaskin. Bland eggeplommer, avocado-mos og litt majones til en myk krem. Smak til med salt og pepper. Sprøyt kremen i eggehalvdelene eller ha den mi med en teskje. Pynt med persille, skiveskårne oliven og ansjosfilet.

Kald lakserull med avocado-rømme
4 personer:
4 skiver fersk laks
50 g rå sjampinjonger
2 sjalottløk
1 kløft hvitløk
saften fra ½ sitron
25 g smør
2 dl kremfløte

1 avocado
2 dl rømme
salt
pepper

Til pynt:
4 salatblad
1 tomat
persille

Hakk sjalottløken og sjampinjongene, brun dem i smør. Fordel dem så på lakseskivene, som rulles sammen og legges i et smurt ovnsfast fat. Hell saften fra en halv sitron og kremfløten over lakserullene. Dekk med folie, og la stå i ovnen ved svak varme i 10-12 minutter. Hell fiskesuppen fra og la fisken kjøle av. Til sausen deles avocadoen i to, stenen fjernes, og fruktkjøttet tas ut og moses til en jevn pure. Bland fruktkjøttet med den kalde fiskesuppen og rømmen. Smak til med presset hvitløk, salt og pepper. Legg et salatblad og en laskerull på hver tallerken. Pynt med tomat og persille. Serveres med avokadosausen.

Avocado Vinagrette med rømme
4 personer:
2 avocadoer
2 tomater
4 store, rå sjampinjonger
salatblad
persille

Dressing:
Rødvinseddik
Dijonsennep
1 dl rømme
1 dl kremfløte
evt. 1 kløft hvitløk

Dette er en bløt, fransk variasjon av en dressing der oljen er skiftet ut med kremfløte og rømme. Pynt fire små tallerkener med strimlet salat gjerne rød salat. Skjær tomatene i skiver, og fordel sjampinjongene i skiver og legg dem oppå tomatene. Del avocadoene i to på langs. Fjern stenene. Ta skallet av, skjær fruktkjøttet i skiver og fordel det på tallerkenene. Hell dressingen over.

arnakristin er avlogget   Min kostholdsfilosofi: ketolyse Svar med sitat