Vis enkelt innlegg
Gammel 10-10-10, 17:20   #1
Lisbeth
Seniormedlem
 
Lisbeth sin avatar
 
Medlem siden: Jan 2008
Hvor: Oslo
Alder: 57
Innlegg: 11.149
Lisbeth er bare helt fantastiskLisbeth er bare helt fantastiskLisbeth er bare helt fantastiskLisbeth er bare helt fantastiskLisbeth er bare helt fantastiskLisbeth er bare helt fantastiskLisbeth er bare helt fantastiskLisbeth er bare helt fantastiskLisbeth er bare helt fantastiskLisbeth er bare helt fantastiskLisbeth er bare helt fantastisk

Sjokolade- og mandelterter

Oppskrift med bilder her


Ingredienser:

Tertebunn:
105 g mandelmel
70 g mykt smør i terninger
1,5 ss sukrinmelis
1 ss sitronsaft

Fyll:
1 egg
60 g søtning*
1,5 ss kakao
60 g malte mandler
2 ss fløte
syltetøy**
12 skåldede mandler


Fremgangsmåte:
Bland mandelmel, smør og sukrinmelis i en foodprocessor i ca 10 sekunder.
Tilsett sitronsaft og kjør til du får en sammenhengende masse.
Pakk deigen inn i plastfolie og legg den kaldt i ca 30 minutter.

Pisk egg og søtning til fyllet hvitt, og sikt kakaopulver over.
Rør forsiktig inn malte mandler og fløte.

Del tertedeigen i 12 biter, og trykk hver bit ut i en liten aluminiumsform, sandkakeform eller lignende.
Legg en liten teskje med syltetøy og ca en spiseskje med sjokoladefyll på hver bunn. Legg deretter en mandel i midten av hver terte.

Stekes midt i ovnen ved 180 grader i ca 15 minutter.

La tertene hvile litt i formen før du tar dem ut, og avkjøl de deretter på rist.


*)Jeg brukte 2 g hermesetas og 40 g sukrin
**)Jeg brukte Lerum sitt eple- og pæresyltetøy uten tilsatt sukker.

__________________



Lisbeth er avlogget   Min kostholdsfilosofi: Lavkarbo Svar med sitat