Vis enkelt innlegg
Gammel 11-10-10, 18:18   #31
marjusen
Seniormedlem
 
marjusen sin avatar
 
Medlem siden: Jun 2010
Hvor: Gjøvik
Alder: 42
Innlegg: 1.461
marjusen begynner å bli godt kjentmarjusen begynner å bli godt kjentmarjusen begynner å bli godt kjentmarjusen begynner å bli godt kjentmarjusen begynner å bli godt kjentmarjusen begynner å bli godt kjent

Sv: Noen som har lest dette: Artikkel på vg.no

Opprinnelig lagt inn av marjusen, her.

Hei, finnes det noen seriøs forskning som støtter steinalderdietten, som innebærer å spise mye fett, lite karbo og mye kjøtt??? "

Hei, Steinalderdietten er ikke noen bestemt diett, og den er helt klart misbrukt i kosholdsdiskusjoner. Det finnes meget lite forskning på dette feltet. Det kommer blan annet av at steinalderen dekker et tidsrom fra ca 2 millioner år til 1800 år før Kristus (i Norge). I løpet av denne perioden endret kostholdet seg drastisk fra å være et "samler-kosthold" (røtter, nøtter, bær, frukt og litt vilt) til etter hvert å omfatte dyrkede produkter som korn av ulike varianter. Dessuten ble man for ca 50000 år siden i stand til å kontrollere ilden, og det medførte at man kunne varmebehandle mat. Derved kunne man gjøre maten mer fordøyelig og så ut en del mikrober. Forøvrig har kostholdet ikke bare vært påvirket av hvilken del av steinalderen man har levd i, men også hvor man har levd. Kostholdet har vært svært forskjellig langs kysten og i innlandet, og i nord og i sør. Det vi temmelig sikkert kan si er at inntaket av kjøtt og fisk, fett og sukker har vært heller lite, mens innslaget av planteføde har vært stort de aller fleste stedene. Dette er altså stikk i strid med det mange hevder som prøver å fremheve hvor gunstig "steinalderkosten" var.

Er det noe i dette sitatet fra tpn.vg.no?

__________________


marjusen er avlogget   Min kostholdsfilosofi: Ketogent Svar med sitat