Vis enkelt innlegg
Gammel 11-10-10, 19:41   #2
Veggpryd
Seniormedlem
 
Medlem siden: Jul 2007
Hvor: Romerike
Alder: 58
Innlegg: 2.462
Veggpryd har veldig mye å være stolt avVeggpryd har veldig mye å være stolt avVeggpryd har veldig mye å være stolt avVeggpryd har veldig mye å være stolt avVeggpryd har veldig mye å være stolt avVeggpryd har veldig mye å være stolt avVeggpryd har veldig mye å være stolt avVeggpryd har veldig mye å være stolt avVeggpryd har veldig mye å være stolt avVeggpryd har veldig mye å være stolt av

Sv: Økt helserelaterte sykdommer

Jeg tror du har helt rett. På 50-tallet kom jo den berømte undersøkelsen til Ancel Keys, og industrimat ble mer vanlig.

Sukker og industrimat øker, samtidig som dette med at noen trodde at det var det mettede fettet som var farlig. Jeg har snakket med mange gamlinger som gikk helt i fistel når de fikk vite at fett skulle være usunt og farlig. Nå har det dessverre blitt en opplest sannhet som både unge og gamle er helt enige i.

Hjerteinnfarkt var en nyoppdaget sykdom på 1920-tallet, og dette var også indstrimatens gjennombrudd. Også har vi margarinen, da....

Det som er interessant er at vi spiste kornvarer før også. Når Norge var et bondesamfunn og før industrien. Fet mat og kornvarer. Sukker var sikkert ikke så vanlig, men det fantes da også. Brød, lefse, flesk og duppe. Hva var det egentlig som gjorde at vi ble syke og fete? Var det brødet, sukkeret, margarinen, industrimaten eller fraværet av fettet? Eller alt samtidig?

Veggpryd er avlogget   Min kostholdsfilosofi: LCHF Svar med sitat