Vis enkelt innlegg
Gammel 12-10-10, 10:03   #3
Opheliia
Seniormedlem
 
Opheliia sin avatar
 
Medlem siden: Sep 2010
Hvor: Trondheim
Alder: 35
Innlegg: 661
Opheliia er et fyrlysOpheliia er et fyrlysOpheliia er et fyrlysOpheliia er et fyrlysOpheliia er et fyrlys

Sv: Økt helserelaterte sykdommer

Opprinnelig lagt inn av Veggpryd, her.

Jeg tror du har helt rett. På 50-tallet kom jo den berømte undersøkelsen til Ancel Keys, og industrimat ble mer vanlig.

Sukker og industrimat øker, samtidig som dette med at noen trodde at det var det mettede fettet som var farlig. Jeg har snakket med mange gamlinger som gikk helt i fistel når de fikk vite at fett skulle være usunt og farlig. Nå har det dessverre blitt en opplest sannhet som både unge og gamle er helt enige i.

Hjerteinnfarkt var en nyoppdaget sykdom på 1920-tallet, og dette var også indstrimatens gjennombrudd. Også har vi margarinen, da....

Det som er interessant er at vi spiste kornvarer før også. Når Norge var et bondesamfunn og før industrien. Fet mat og kornvarer. Sukker var sikkert ikke så vanlig, men det fantes da også. Brød, lefse, flesk og duppe. Hva var det egentlig som gjorde at vi ble syke og fete? Var det brødet, sukkeret, margarinen, industrimaten eller fraværet av fettet? Eller alt samtidig?

Jeg tror jeg går for det siste du skriver, nemlig alt samtidig.

Plutselig forandret alt seg, det var mer fokus på fettfattig kosthold samtidig som sukker/karbohydratinntaket økte og industrimat blir valgt istedenfor mat laget fra bunnen av, det er jo såå mye lettere i den travle hverdagen.

Men det er veldig morsomt egentlig, at vi blir feitere og feitere jo "sunnere" man spiser Den gangen vi ikke "brydde" oss om kostholdet var vi sunne og friske (selvfølgelig var folk syke på den tiden også, men det var ikke diabetes, overvekt og fedme som regjerte sykdommene).

__________________
Livet er ikke perfekt, men det er alltid perfekte øyeblikk
Opheliia er avlogget   Min kostholdsfilosofi: Litt av alt og masse vektløfting :D Svar med sitat