Vis enkelt innlegg
Gammel 14-10-10, 10:53   #13
marjusen
Seniormedlem
 
marjusen sin avatar
 
Medlem siden: Jun 2010
Hvor: Gjøvik
Alder: 42
Innlegg: 1.461
marjusen begynner å bli godt kjentmarjusen begynner å bli godt kjentmarjusen begynner å bli godt kjentmarjusen begynner å bli godt kjentmarjusen begynner å bli godt kjentmarjusen begynner å bli godt kjent

Sv: Hva smaker bedre enn splenda?

Opprinnelig lagt inn av LiMe, her.

Sukralose ble forsket frem og patentert i 1976. Sukralose er kjent under merkenavnet Splenda og er 400–800 ganger søtere enn sukrose (sukker). Sukralose fremstilles av sukrose gjennom en prosess der tre hydrogen-oksygengrupper erstattes med tre kloratomer. Resultatet er at kroppen ikke kjenner det igjen som et karbohydrat, og det gir derfor ingen kalorier. Det har en ren søtsmak og tåler oppvarming i motsetning til de fleste andre kunstige søtstoffer i dag. Sukralose er tillatt i mer enn 80 land[1]
Sukralose ble nylig tillatt i EU og har fått tildelt E-nummeret E-955. I Norge har myndighetene gitt en midlertidig godkjenning til en håndfull norske produsenter. Cola Light er etter et par års bruk ikke lenger søtet med Sukralose. I USA har stoffet vært tillatt siden 1999[1].
I 2008 er sukralose brukt som ingrediens i Yoplaits Dobbel 0% yoghurt.
Nå tror svenske forskere at stoffet kan være kreftfremkallende[trenger referanse]. Deler av sukkermolekylene erstattes med kloratomer i en kjemisk prosess, klororganiske stoffer kan føre til mutasjoner, kreft og skader på forplantningsorganene[trenger referanse].
Dette er sakset fra Wikipedia. Kanskje en idé å bruke minst mulig av dette stoffet!

Dette kan da ikke stemme? Splenda innheolder da 97 KH pr 100 gram. Og det er da ikke ett sukkeralkohol, men vanlig karbohydrat som tas opp i kroppen på lik linje som vanlig raffinert sukker.

Poenget med Splenda er vel at det er mange ganger søtere og veier veldig mye mindre. Så 1 dl splenda har veldig mye mindre KH enn 1 dl sukker. Men søter like mye ca.

Marius

__________________


marjusen er avlogget   Min kostholdsfilosofi: Ketogent Svar med sitat