Vis enkelt innlegg
Gammel 16-10-10, 00:14   #1
Huldr
Gudinne
 
Huldr sin avatar
 
Medlem siden: Apr 2004
Hvor: Oslo
Alder: 53
Innlegg: 11.131
Huldr er bare helt fantastiskHuldr er bare helt fantastiskHuldr er bare helt fantastiskHuldr er bare helt fantastiskHuldr er bare helt fantastiskHuldr er bare helt fantastiskHuldr er bare helt fantastiskHuldr er bare helt fantastiskHuldr er bare helt fantastiskHuldr er bare helt fantastiskHuldr er bare helt fantastisk

Deilig, enkel rødvinsaus med god tid på seg

Jeg skulle tømme fryseren og der hadde jeg en isbitterningpose med rødvin som jeg frøs ned en gang jeg hadde igjen en slump som ikke var drikkbar lenger. Dermed ble det luksussaus uten ekstra utgifter!

Veldig, veldig god saus Å bruke god tid på sausen gjør susen! Samtidig er den ytterst enkel å lage, naturlig lavkarbo, og passer seg selv for det meste.

Fra Matprat.no

Sitat:

Ekstra god saus til ekstra flott kjøtt. Noen ganger skal man unne seg det beste!

  • 5 dl rødvin
  • 2 stk sjalottløk
  • 5 dl oksekraft
  • 100 g usaltet smør
  • ½ ts salt
  • ½ ts nykvernet pepper

Slik gjør du:

1. Skrell og finhakk løken. Ha den i en gryte, tilsett rødvin, og kok det inn til 1/4 (til det får en "marmelade"-konsistens). Dette tar minimum 30 minutter.

2. Tilsett kraft og kok det inn til halve mengden, ca. 15 minutter.

3. Sil, og rør inn kaldt smør. Smak til med salt og pepper.

Jeg brukte "Fond du Chef" fra Knorr (ny type halvflytende buljong uten tilsetningsstoffer) i stedet for oksekraft, og en vanlig liten løk i stedet for sjalottløk. Ja, og vanlig saltet smør også ... Hvis du gjør det samme, husk å sløyfe saltet, da den blir salt nok av buljongen og smøret.

Nydelig!!


Sist redigert av Huldr : 16-10-10 kl 00:56.
Huldr er avlogget   Min kostholdsfilosofi: Intuitivt Svar med sitat