Vis enkelt innlegg
Gammel 16-10-10, 16:09   #1
Nannah
Seniormedlem
 
Nannah sin avatar
 
Medlem siden: Apr 2007
Hvor: Akershus
Alder: 65
Innlegg: 3.126
Nannah er bare helt fantastiskNannah er bare helt fantastiskNannah er bare helt fantastiskNannah er bare helt fantastiskNannah er bare helt fantastiskNannah er bare helt fantastiskNannah er bare helt fantastiskNannah er bare helt fantastiskNannah er bare helt fantastiskNannah er bare helt fantastiskNannah er bare helt fantastisk

Nannahs langtids-urtebakte svinenakke ...

Denne står i ovnen nå

2kg utbeinet kam av nakkekottelett
3 hakkede hvitløkfedd
2ss hakket frisk rosmarin
2ss hakket frisk oregano lr timian
salt og pepper
1 dl smeltet smør
2 hakkede ferske tomater
2-3 dl hvitvin.

Gni inn kjøttet med salt og pepper.
Rull det i krydder/hviløkshakk
Legg i en Ildfast form
Ha i tomatene, og hell smeltet smør over.
Sett i ovnen på 200g varmluft og stek i 30 min
Deretter skrur du ned til 150g, og steker videre i
ca 4 timer.
Hell på vinen etter 3 timer.
La kjøttet hvile i minst 15 min før det skjæres i skiver.
Bruk skyen som saus. Kok den evnt inn m fløte.

Serveres hos meg i kveld med smørstekte brekkbønner med hakkede valnøtter, fetaost og sitron. Samt en grønn salat og oliven.

__________________
Oppskriftene mine finnes her:
http://forum.lavkarbo.no/showthread.php?t=32614

Nye oppskrifter i matbloggen min !! http://hanseloggretel.blogspot.com/

Sist redigert av Nannah : 16-10-10 kl 23:03.
Nannah er avlogget   Min kostholdsfilosofi: LCHF... Svar med sitat