Sv: Indre organer...
Ketose er en tilstand som gjør at de indre organer kan stresse av, i motsetning til hva en karbohydratrik kost gjør. Det endokrine (hormonelle) systemet blir stresset og ubalansert av for mye karbohydrater, som igjen gjør at kroppen får for mange/mangelfulle signaler, enn det som er normalt, som det er i Ketose. Ketose er den NATURLIGE tilstanden. Det motsatte er det helt unaturlige tilstanden. Du vil ikke se en ulv stå og gresse i åkern, fordi det er en unaturlig mat, som vil gjøre den syk. Du vil neppe se en hest stå og gafle i seg en hjort, du ville isåfall skjønt at noe var helt galt. Hvorfor er det da ingen som rister på hodet når vi spiser brød? For det er også galt, og det gjør noe med kroppen vår, som ikke er bra. Det stresser de indre organer til DE grader, de som tåler det minst blir syke, noe blir så syke at de blir fete, får diabetes eller kreft (ikke bare av brød, men av veldig karbohydratrik mat), mens andre klarer å takle det, men det er ikke dermed sagt at de indre organer får en forferdelig unødig belastning.
Nyrer, hjerte, lever og hjerne er de organer som fremst "elsker" og foretrekker ketonlegemer som energi, fremfor fett, og tilslutt glukose (som en dårlig nødsløsning).
De få cellene som MÅ ha glukose, klarer nyrene og leveren UTEN problem å produsere. I helt ekstreme tilfeller kan nyrene og leveren prodsere 100 gram glukose i timen, men jeg tror aldri det har skjedd hos noen mennesker, i og med at vi ikke trenger mer enn ca 50 gram om dagen.
Ketose er vel den mest avstressede tilstanden du kan gi kroppen din. Alle dine kjertler og celler har mitokondrier som leverandør av energi, og mitokondriene er jo som kjent designet for fettforbrenning, og de øker svært i størrelse og mengde på lavkarbokost, noe som gjør at kroppen din i svært større grad vil nyttigjøre seg fett og ketonlegemer, som igjen gjør at avfallsstoffer etter glukoseforbrenning blir mye mindre.
|