Vis enkelt innlegg
Gammel 26-10-10, 15:03   #7
Fribola
Nytt Medlem
 
Medlem siden: Jun 2010
Innlegg: 4
Fribola er på en erverdig vei

Sv: Bergensk sosekjøtt ( med bilder )

Jeg bruker Johannesbrødkjernemel til å lage sausen tykkere. Lager alle mulige sauser og supper helt som vanlig - bortsett fra hvetemelet. Skal jeg ha en kjøttkakesaus, eller i dette tilfellet en saus til sosekjøtt så smelter jeg smør i kasserollen, freser hakket løk og har over vann + evt. buljong eller oksekraft (finnes mange fine typer i butikkene). Så har jeg i sukkerkulør (bruker så mye jeg vil, da det likevel blir så lite pr. pers. at det ikke har særlig utslag, jeg går ihvertfall ned uansett), og så lar jeg dette koke kanskje 10 minutt. Så strør jeg Johannesbrødkjernemel direkte i sausen. Det står at man skal løse det opp i vann først, men det fungerer dårlig og sausen blir klumpet synes jeg. Jeg visper kraftig hele tiden mens jeg strør i, og dermed blir det en fin og jevn saus med helt vanlig brunsaussmak. Samme gjelder med blomkålsuppe, hjemmelaget tomatsupper osv. osv. Har ikke målt opp hvor mye Johannesbrødkjernemel jeg har i, men tar litt etter litt og lar det koke slik at man ser hvor tykt det blir, før man evt. har i mer. Dette gjør jeg også når jeg lager fårikål. Jeg er vant til å ha mel mellom lagene, så som erstatning koker jeg opp vann og har i JOhannesbrødkjernemel, før jeg heller det over lagene med kjøtt, salt, pepper og kål. Går kjempefint!
Johannesbrødkjernemel fås kjøpt på helsekost til rundt 55,- pr. glass, og et lite glass varer leeenge.

Fribola er avlogget   Min kostholdsfilosofi: Egenkomponert Svar med sitat