Vis enkelt innlegg
Gammel 26-10-10, 19:00   #1
Lisbeth
Seniormedlem
 
Lisbeth sin avatar
 
Medlem siden: Jan 2008
Hvor: Oslo
Alder: 57
Innlegg: 11.149
Lisbeth er bare helt fantastiskLisbeth er bare helt fantastiskLisbeth er bare helt fantastiskLisbeth er bare helt fantastiskLisbeth er bare helt fantastiskLisbeth er bare helt fantastiskLisbeth er bare helt fantastiskLisbeth er bare helt fantastiskLisbeth er bare helt fantastiskLisbeth er bare helt fantastiskLisbeth er bare helt fantastisk

Sjokoladekjeks med karamelltopping

Oppskrift med bilder her

Ingredienser:
40 g mandelmel
20 g kakaopulver
70 g sukrin
1 ts vaniljepulver
1 krm salt
50 g mykt smør
1 eggeplomme
1 ss fløte



1 eggehvite
1 dl hakkede hasselnøtter


Topping:
6 sukkerfrie karameller
1 ss fløte

50 g smeltet sjokolade


Fremgangsmåte:
Ha mandelmel, kakao, sukrin, vaniljepulver og salt i en bolle og rør sammen. Tilsett smør, eggeplomme og fløte. Miks det godt sammen til alt er blandet.
Pakk deigen inn i plastfolie og sett den kjølig i ca 30 minutter.
Form runde kuler (ca 12 stk) av deigen. Dypp kulene først i eggehviten og så i hasselnøttene. Pass på at hele kulen blir dekket.
Legg kulene på en bakepapirkledd stekeplate og lag en fordypning i hver bolle.
Stek dem ved 180 grader i ca 12-14 minutter.

Legg karamellene i en kjele sammen med fløte og varm opp ved svak varme. Rør hele tiden til karamellene har smeltet og du har fått en glatt saus. Fyll hver fordypning i kjeksene med karamell.

Smelt sjokoladen over vannbad og ringle den smeltede sjokoladen over kjeksene.

Avkjøl i kjøleskapet til sjokoladen har stivnet.

__________________



Lisbeth er avlogget   Min kostholdsfilosofi: Lavkarbo Svar med sitat