Vis enkelt innlegg
Gammel 26-10-10, 21:42   #9
helenemor25
Medlem
 
helenemor25 sin avatar
 
Medlem siden: Oct 2010
Innlegg: 88
helenemor25 er på en erverdig vei

Sv: Trenger litt hjelp her!

Opprinnelig lagt inn av pitch, her.

Hva med en rimelig fiskerett som jeg laget i dag som i alle fall er mat til 4 personer:

** Stekt pangasius & bacon i "blomkålsaus" med tomatsalsa **

1 kg Pangasius filet (billig i frysedisk på Rema1000)
1 pakke 500 g frossen ternet bacon (Tulip/Rema varianten er bra)
2 blomkålhoder
6 hvitløkfedd
2 - 3 tomater
1/2 rødløk
En liten neve frisk basilikum
200 g Kvitseidsmør
1 dl kremfløte
1 sitron
Litt olivenolje
Salt og sort/hvit pepper etter smak

Fremgangsmåte:
Legg frosne varer til tining i kjøl over natten. La fisken tørke ut i tørkepapir en time eller to før tilberedning.

Kutt tomater i ørsmå terninger og ha i en liten skål (kutt gjerne tomaten først i 2 halvdeler - fjern stilkrester og grønt område. Skjær så i tynne skiver med skarp kniv og så på kryss igjen)
Kutt en halv rødløk på tilsvarende måte - gjerne i ennå mindre biter.
Kutt på samme måte 2 hvitløksfedd i ørsmå biter - gjerne med samme kryssteknikk. Klipp eller hakk frisk basilikum opp i skålen (du kan også bruke tørket basilikum, men da bør salsaen stå en god stund og trekke fuktighet). Tilsett litt olivenolje og litt salt. Kjør noen runder med sort pepperkvern over. Bland godt sammen og la gjerne stå kjølig noen timer før middag. (Hell gjerne av overskuddsvæske fra tomat før servering)

Fjern blader fra blomkål og del den i buketter. Rens 4 hvitløksfedd og ha opp i en kasserolle uten lokk sammen med blomkålen og dekk med vann. Det er OK med litt fløte eller melk i stedet for litt av vannet, men det er ikke strengt nødvendig. Småkok til blomkål er mør, 15 - 20 minutter.

Mens blomkålen koker har du bacon i en stekepanne - evt sammen med litt olje eller klaret smør. Stek baconterningene nøttebrune - helst på middels varme - bruk heller litt tid. Ta bacon ut av pannen (behold fettet til steking av fisk) når det er ferdig og hold det varmt i varmeskap eller stekeovn på 70 grader i en passe stor skål.

Tøm vannet av blomkål/hvitløk med et dørslag el. La den dampe litt av seg før du fortsetter. Legg blomkål og hvitløk i en matmølle (hurtigmikser) sammen med kvitseidsmør og kremfløten. Tilsett 1/2 ts salt og litt malt hvit pepper. Kjør til en jevn masse - skal være en tynn purè - nesten saus. Tøm ferdig blomkålpure i en passe stor skål som har plass til alt + litt til. Sett ferdig saus/pure inn i varmeskap eller stekeovn sammen med bacon for å holde det varmt.

Strø litt salt og hvit pepper på pangasiusfiletene og skjær dem i 4 - 5 cm brede stykker. Varm opp stekepannen - helst med baconfett fra steking av bacon og stek fisken i varm panne (så varmt som pannen din tåler) - ca 2 minutter på hver side - helst litt mindre enn du tror er nødvendig Kan gjerne være litt rå i midten - så ordner varmeskapet resten... Ikke fyll for mange stykker i stekepannen om gangen - stek heller flere runder. Putt ferdige stykker på et fat og sett inn i varmeskap/stekeovn mellom hver stekerunde.

Når maten skal serveres tar du alt ut fra varmeskap/stekeovn og drysser halvparten av stekt bacon over blomkålpure. Så legger du fiskestykkene på toppen av dette og drysser resten av bacon over. Dryss gjerne litt persille over om du har - litt tørket går også bra. Skjær sitronen i 6 båter og klem forsiktig saften av den ene båten fordelt over fisken. Pynt retten med de 5 andre båtene.

Serveres med tomatsalsaen ved siden av...

Det tar ca. 45 minutter å lage denne retten og den kan gjerne stå litt i varmeskapet før servering, men ikke alt for lenge for da blir fisken tørr...

Dette var en ide som poppet opp i hodet mitt i helgen og det ble faktisk en
deilig middagsrett i dag med ulike smaker som passer godt sammen.

Ernæringsmessig vil det i gjennomsnitt være vel en karb pr. 100 gram i denne retten og et forhold mellom fett og proteiner på nesten 2:1.

Lykke til!

Hobbykokken

Den skal jeg lage på torsdag,tusen takk for oppskrifthørtes utrolig godt ut

helenemor25 er avlogget   Min kostholdsfilosofi: skaldeman /lavkarbo :) Svar med sitat