Vis enkelt innlegg
Gammel 27-10-10, 16:12   #3985
Kanutten
Seniormedlem
 
Kanutten sin avatar
 
Medlem siden: Jan 2007
Innlegg: 11.548
Kanutten er bare helt fantastiskKanutten er bare helt fantastiskKanutten er bare helt fantastiskKanutten er bare helt fantastiskKanutten er bare helt fantastiskKanutten er bare helt fantastiskKanutten er bare helt fantastiskKanutten er bare helt fantastiskKanutten er bare helt fantastiskKanutten er bare helt fantastiskKanutten er bare helt fantastisk

Sv: "Jeg lurer på"-tråd, forhåpentlig med enkle, korte svar

Opprinnelig lagt inn av Aeryth, her.

Googlet og fant dette:
Andre fôrtilsetninger
Tilsetningsstoffer i fôret - annet enn mineraler og vitaminer - inkluderer enzymer, fargestoffer, koksidiostatika og antioksidanter. Enzymet fytase er viktig for å frigjøre fosfor som er bundet til fytinsyret i fôret. Små mengder fargestoffer (karotenoider) kan tilsettes hvis fôret har et lavt innhold av råvarer med naturlig høyt fargestoffinnhold. Det er disse fargestoffene som gjør eggeplommen gul. Koksidiostatika forebygger koksidiose, en tarmsykdom som skyldes oppblomstring av encellede parasitter (koksidier). Antioksidanter (som ethoxyquin, butylhydroksytoluen og butylhydroksyanisol) blir også tilsatt for å hindre at fôret harskner under lagring.


Og denne. (for mye til å lime inn)

Ble ikke så veldig mye klokere, men fra den første linken ser det ut til at gulfargen av og til ikke er så naturlig som vi tror, så gulfargen trenger ikke å bety så mye.

Samme som med oppdrettslaks.. Den er foret med rekeskall som gir en nyyydelig rødoransje farge! Rekeskall brukes også som fargemiddel i kontrastvæske (fluorescein).

__________________
Æ står han a!
Kanutten er avlogget   Min kostholdsfilosofi: ♥ Lavkarbo ala Kanutt ♥