Sv: Nybegynner
Når man spiser vanlig, høykarbomat, så spiser man mat i større volum. Når du skal spise fett blir det ikke så mye mat i forhold. Pasta, brød og ris tar jo opp en stor del av en tallerken, men andelen fett du skal spise er langt fra så stor.Du kan tenke at energien du tidligere fikk fra karbohydrater skal nå erstattes av fett. Men siden fett inneholder langt mer kalorier enn karbohydrater trengs ikke like stor mengde. Du kan tenke at mengdene i volum nå blir grønnsakene, og så tar du en stykke proteinholdig matvare og passer på å få med noe fett i tillegg. Noen matvarer er magre og da trengs smør, avokado, kokosfett eller olje i tillegg. Men noen matvarer er fettrike og trenger ikke noe eller lite ekstra, som fete oster,egg og fettrikt kjøtt og fisk som makrell , laks og ørret.Se godt på matvaretabellen som du finner link til på hovedsiden her inne og bli kjent med andelen fett, protein og karbohydrater i matvarene.
|