Sv: Noen som kan hjelpe meg fort? Er så sint på meg selv.
Jeg glemmer mat titt og ofte på kjøkkenbenken.. Spiser det dagen derpå og har aldri blitt syk. Det eneste jeg er skeptisk å spise dagen derpå er ris.
Sitat:
Risrester kan bli bakteriebomber
Ris ser så uskyldsrent ut at mange lar restene stå i gryta til neste dag. Det er en av de vanligste kildene til matforgiftning.
For den tilsynelatende ufarlige risen kan fortsatt inneholde matforgiftningsbakterien Bacillus cereus, selv om den er kokt.
- I små mengder er ikke disse bakteriene farlige. Men får risen stå i romtemperatur, kan bakteriene vokse og produsere kraftige giftstoffer som gir matforgiftning, sier rådgiver Ellen C. Sjølie i Mattilsynet.
Bacillus cereus er en sporedannende bakterie som kan tåle koking i flere timer. I motsetning til mange andre bakterier som gir matforgiftning, lar de seg ikke knekke av en ny oppvarming.
Og som det står i artikkelen så varmer jeg alltid mat som har stått på benken før jeg spiser den. Men nå spiser jeg jo ikke ris! Meeeen kjekt at de andre i familien ikke blir forgifta..
__________________
Æ står han a! ♥
|