Heia !
Det ideelle antall måltider pr dag er det du føler deg mest komfortabel med. Men MINST 3 måltider er normen. Hva du kaller måltidene er opp til deg. Noen sier frokost, lunch og middag. Noen kaller det måltid 1,2,3 etc. Det kan noen ganger være greitt å ha mellom måltid (jeg kaller mine for "snack"). Du skal uansett aldri gå mer enn 6 timer uten å spise - det gjelder å holde forbrenningen i gang vettu !!
Det med å spise etter kl 1800 er det også delte meninger om. Men har visst funnet ut at det ikke betyr noe for forbrenningen når man spiser, men man får dårligere søvn av å spise rett før leggetid.
Skjønner ikke hvor du har 0.5 dl salat fra. har du målt hvor mye 0.5 dl er ?? Det er innmari lite !! Ikke et salatblad engang !! Det er uansett helt feil ....
Her er utdrag fra http://forum.lavkarbo.no/showthread.php?t=419 - Tillatte matvarer under induksjonen her i forumet:
Salat grønnsaker
Du kan spise 2,5-7,5 dl (230 - 340 gram) daglig av: - alfalfaspirer
- japansk nepe
- sopp
- arugula
- endive
- persille
- kinakål
- escarole
- paprika
- selleri
- fennikel
- radicchio
- sikori
- jicama
- redikker
- gressløk
- Salat
- romaine salat
- Agurk
- vårsalat
- gaukesyre
Disse salatgrønnsakene har høyt innhold av phytonæringstoffer og er gode kilder til fiber.
Andre grønnsaker
Du kan spise 2,5dl (140-200 gram)daglig av disse grønnsakene om salat ikke overstiger 0,5 l. (230 gram). Følgende grønnsaker har litt høyere karbohydratinnhold enn salat grønnsakene: - artisjokk
- sellerirot
- gresskar
- artisjokkhjerter
- rabarbra
- asparges
- mangold
- surkål
- bambusskudd
- grønnkål
- sjalottløk
- løvetann
- sukkererter
- bønnespirer
- løvetann blader
- spagetti squash
- rødbetens blader
- eggplante
- spinat
- brokkoli
- palmehjerter
- snittebønner
- brokkoli blad
- grønn squash
- rosenkål
- kålrot
- tomat
- bønnespirer
- purre
- turnips
- kål
- okra
- vannkastanjer
- blomkål
- løk
- små squash (buskgresskar)
Hvis en grønnsak, som spinat eller tomat, koker mye ned, må den måles rå for ikke å undervurdere karbohydratinnholdet.
Krydder
Alt krydder etter smak, men kontroller at krydderet ikke er tilsatt sukker.
Urter - basilikum
- hvitløk
- rosmarin
- cayenne pepper
- ingefær
- salvie
- koriander
- oregano
- estragon
- dill
- pepper
- timian
Salat dressinger / garnish - Smuldret sprø bacon
- Revet ost
- Delte hardkokte egg
- Sautert sopp
- Seterrømme / Crème Fraiche
Som salatdressing, bruk olje og eddik (men ikke balsamico eddik, som inneholder sukker) eller sitronjuice og urter og krydder. Ferdig salatdressing uten tilsatt sukker og ikke mer enn 2 gram karbohydrat per spiseskje (15ml) er også ok.
Lykke til videre
__________________
Life is short ~ break the rules ~ forgive quickly ~ kiss slowly ~ love truly ~ laugh uncontrollably ~and never regret anything that made you smile
|