Sv: Lavkarbo - brød
Brød med frukt og nøtter
Lag en jevn masse uten klumper med stavmixer av:
5 egg
1 beger cottage cheese
1 dl raps-eller olivenolje
tilsett:
1 1/2 dl (40 gr) kruskakli
0.5 dl havrekli
3 ts bakepulver
2 ts sukker (!)
2 ts urtesalt
2 ts fiberhusk
2 ts Johannesbrødkjernemel
3 ss glutenmel (kan droppes)
30 små biter av tørket frukt etter eget ønske (f.eks mango, melon, papaya)
30 g hakkede valnøtter
La røren stå 15 min. Tøm i brødform kledd med bakepapir og stek ved 180 i 1 time. Ta så brødet ut av formen og etterstek det 20 minutter på rist ved 180 grader.
Skjær tynne skiver og bruk mer sunt pålegg siden brødet inneholder en del sukkerholdige ingredienser.
Hvorfor velger hun sukker da, når sukrin er tilgjengelig og brukt i andre oppskrifter?
Hun sier at brødene hennes har 30% mindre karbohydrater, sammenlignet med vanlig brød. Jeg tror at å erstatte havrekli med noe annet ville gi vesentlig mindre karbohydrater. Det er nok den som har høyest karbohydratinnhold. Unntatt sukkeret da, lol!
|