Sv: Jbk-Finnes noe annet tykningsmiddel vi kan bruke?
Jeg driver å tester ut forskjellige fortykningsmidler.
Jeg prøver nå ut en blanding av E410, E412, E414, E415.
Disse E-stoffene selges i Europa http://gastronomie.kalys.com/kg_fr_e...hickeners.html
E 410 Johannesbrødkjernemel - carbo gum
Type: Fortykningsmiddel og stabilisator. Kommer fra frukter fra johannesbrødtreet. Inneholder ikke gluten.
Allergi/skadelighet: Ufarlig.
Bruksområde: Brus, div leskedrikker, puddinger, diverse pålegg osv
Tillatt: Norge og EU
E 412 Guarkjernemel
Type: Fortykningsmiddel og stabilisator. Kommer fra frø av guar treet. Også fylle middel. Inneholder ikke gluten.
Allergi/skadelighet: Mulige reaksjoner hvis du er allergisk for soya
Bruksområde: Brus, div leskedrikker, puddinger, diverse pålegg osv
Tillatt: Norge og EU
E 413 Tragakant
Type: Fortykningsmiddel og emulgator. Fra plante. Inneholder ikke gluten.
Allergi/skadelighet: Mulige reaksjoner hvis du er allergisk for soya
Bruksområde: Majones, dressinger, fisk, iskrem, fruktsiruper, godterier osv
Tillatt: Norge og EU
E 414 Akasiegummi – Acacia gum
Type: Fortykningsmiddel, stabilisator og emulgator. Er naturgummi. Glutenfri
Allergi/skadelighet: Kan gi i sjeldne tilfeller allergiske reaksjoner
Bruksområde: brus, godterier, vin, iskrem osv
Tillatt: Norge og EU
E 415 Xantangummi
Type: Fortykningsmiddel, stabilisator og emulgator. Lages ved å tilsette bakterier til en sukkertype. Glutenfri
Allergi/skadelighet: Ufarlig
Bruksområde: Leskedrikker, majones, dressinger, hermetisk frukt osv
Tillatt: Norge og EU
__________________
Sist redigert av HP : 13-11-10 kl 12:53.
|