Vis enkelt innlegg
Gammel 15-11-10, 20:29   #4
seahaze
Nytt Medlem
 
Medlem siden: Nov 2010
Innlegg: 9
seahaze er på en erverdig vei

Sv: Mettet/umettet fett

Opprinnelig lagt inn av -marie-, her.

Prøver igjen, hentet fra Atkins.com:

Fett, generelt, er en av de tre klassene av matvarer kalt makronæringsstoffer (de andre er protein og karbohydrater). Vi deler fett inn i gode fettstoffer og dårlig fett.

Bra fett er alt fett som finnes naturlig i mat, de er ikke varmebehandlet, og er derfor ikke skadet. Spesielt viktig gode fettstoffer er de essensielle omega-3, men noe fett som er normalt finnes i mat-som avokadoer, egg, kan linfrø, oliven, kokos og nøtter være en god fett når forbrukes i et sunt kosthold.

All mat som inneholder fett - og med rene oljer - inneholder en blanding av tre typer fett - mettet, flerumettet og enumettet. (Mat er ofte identifisert ved de overveiende fett - for eksempel olivenolje som "enumettet," smør som "mettet" - men alle virkelige matvarer inneholder blandinger av de tre).

Dårlig fett er skadet fett. De omfatter oljer som har blitt brukt og gjenbrukt i steking. Dårlig fett er hydrogenerte oljer, også kjent som "trans-fett."

Brukte google translate for å oversette teksten...

Les gjerne denne artikkelen som er et utdrag fra en Fedonbok: http://www.nrk.no/helse-forbruk-og-livsstil/1.6188613


Tusen takk for svar!

E det nåken som veit eigenskapane til metta, flerumetta og enumetta feitt i forbindelse til lavkarbo-mat? Kå som skjer?

seahaze er avlogget   Min kostholdsfilosofi: Atkins Svar med sitat