Sv: Sjokolade med 0 karb
Hei,
Sjokoladen du henviser til inneholder et søtningsstoff som heter maltitol. Det er et sukkeralkohol, og det tas opp som sukker i kroppen (glukose). Det er altså ikke så veldig mye bedre enn vanlig sjokolade. De aller fleste sukkeralkoholer tas opp som sukker i kroppen og stimulerer til insulinproduksjon. Dog ikke like raskt og i like stor grad som vanlig sukker, men allikevel... Det er altså ikke så veldig bra for deg å spise denne sjokoladen (eller andre produkter som inneholder sukkeralkoholer). Jeg har ikke enda funnet EN sjokolade som ikke har karbo i seg, det beste jeg har funnet fram til er en crisp-bar fra Atkins som har 14 gram karbo pr 30 gram sjokolade (!). Den inneholder også sukkeralkoholet maltitol. (Alle sukkerarter som slutter på -ol er et sukkeralkohol). Det eneste sukkeralkoholet jeg vet om som går ufordøyet gjennom kroppen er erythritol og det tror jeg markedsføres under navnet SUKRIN her til lands.
|