Vis enkelt innlegg
Gammel 21-11-10, 23:24   #17
Chantelle
Medlem
 
Chantelle sin avatar
 
Medlem siden: Jun 2008
Hvor: Skien
Innlegg: 320
Chantelle er en juvelChantelle er en juvelChantelle er en juvel

Sv: DÅRLIG kosthold på SFO

Opprinnelig lagt inn av Kitt, her.

Ikke meningen å være slem, Chantelle, men jeg må flire litt! Du syns det er frustrerende å miste "kontrollen" over kostholde hennes???
Snart løper hun mellom venninner og spiser middag her og kveldsmat der og overnatter med godis og lange frokoster med syltetøy og Nugatti! Skal du nekte henne det fordi du da ikke kan kontrollere henne, eller skal du "lære opp" alle foreldrene på skolen i hvordan din datter skal ha det? En ting er det hun er allergisk for, det klarer hun og venninnene å passe på, faktisk utrolig hvor flinke ungene er til det, men alt du bare mener at hun ikke skal ha, nei, det er såååå mye verre!

Du drømmer om du tror at noen er interessert i å betale mer eller stille opp på SFO. Sorry, men etter å ha hatt barn på skolen i mer enn 11 år, vet jeg hvordan det blir. Noen få ildsjeler stiller opp en gang eller 3, alle andre har minst 50 gode grunner til at de ikke kan stille opp! Frisørtime, sliten, nok et møte på jobben, lage middag, andre barn, kona er bortreist etc.........
Av 56 foreldrepar (nei, 55, et sett tvillinger) stilte 6 (seks) opp på dugnad i lavvoen deres barn tilbringer hver mandag på uteskole! Og dette er en dugnad som bare skjer når du har barn i 6. klasse, ikke hver vår og høst som det var i barnehagen! Selv snuppa på 11 var sur fordi så få dukket opp!
Og lærerene syns oppmøtet var bra på dette trinnet!

Så om du ikke er omgitt av svært idealistiske foreldre, må du nok desverre belage deg på å kjempe mot vindmøller og selv da med bittesmå babysteps!

Men for all del! Om ingen sier i fra/gjør noe, skjer det i hvert fall aldri noe positivt!

Mener du virkelig at vi skal la ungene våre bli syke bare fordi de skal passe inn? ... foreløpig har det gått greit m venninner. når hun har fått kontakt m noen, tar jeg kontakt m foreldrene og sier at hun bare får FRUKT/GRØNT når hun er der og ikke noe annet!!.dersom de spør etter om det er noe mer de kan servere så skal de få svar! ..verre blir det m overnatting etc...jeg kan "heldigvis" skylde på allergier.....inkluderer nesten all godteri og ferdig mat..
nå tåler jeg krasse blikk og syrlige kommentarer, er vant til å gå mot strømmen... foreldrene får si hva de vil...noen må tørre å si ifra!
selfølgelig må jeg se gjennom fingrene på endel ting. må jo det feks når det er bursdag! og hun får jo lørdagsgodt etc.. ++ "hundre" andre anledninger

Dugnad på SFO? ja enig m deg. Det skal mye til for å få det til. tvilsomt at det går, men det skjer ihvertfall ikkeno om ingen prøver. Jeg tenkte egentlig mest på meg selv, at jeg kunne bli med til og begynne med. eller ihvertfall komme m noen tips etc...(jeg veileder nemlig i kosthold!)... jeg har ikke tenkt å kjempe mot vindmøllene ... det beste jeg kan gjøre er å ha åpen dialog m dattern om kostholdet slik at hun er i stand til å ta egne valg. foreløpig har jeg noenlunde "kontroll"...vet at det blir verre etterhvert når hun blir større...
jeg vet om en mamma som sa at dersom dattern takket nei til godteposen i bursdager så skulle hun få 30 kr. da kunne hun selv velge penger eller godteri. og få velge hva pengene skulle gå til(minus godteri). dattern valge penger de fleste gangene, men tok posen av og til. og det var begge fornøyd m. så her er det bare å være kreativ ...prøve å forandre verden det blir bitte-bitte-bitte små babystep ja

__________________
[url=http://www.TickerFactory.com/exercise/wE5swIX/]

Chantelle er avlogget   Min kostholdsfilosofi: kjernesunn/lav GI/raw Svar med sitat