Yogurt og lavkarbo
I boka Low Carb Smoothies skriver Dana Carpender litt om vanlig yogurt og karber (hun nevner bl. annet boka GO Diet). Der pekes det på at utenpå yogurt så står det at det f. eks. er 12 gram karbohydrater pr "cup". Dette mener de gjelder melken i form av lactose, mens det i yogurt, er mindre, fordi lactosen blir omdannet til melkesyre, og dermed etterlater seg 4 gram karber av de opprinnelige 12 (4 gram useable carbs).
Noen som vet mer om dette?
Evt. har lest den boken av Jack Goldberg og Karen O`Mara?
Jeg blir litt fristet til å bruke en del vanlig yogurt i smoothies av å lese dette, til tross for at melkeprodukter gir meg søthunger. Har også stor tro på biolas egenskaper (den uten smak), og vil tro at det samme gjelder karber her. Biola har jo også vært gjennom en syrningsprosess.
Må forske litt på dette, dvs. prøve meg litt fram, samt at jeg må søke etter og lese artikler.
__________________
Hilsen Mamma for 2
Nesten i mål.
|