Vis enkelt innlegg
Gammel 04-12-10, 02:04   #1
Lisbeth
Seniormedlem
 
Lisbeth sin avatar
 
Medlem siden: Jan 2008
Hvor: Oslo
Alder: 57
Innlegg: 11.149
Lisbeth er bare helt fantastiskLisbeth er bare helt fantastiskLisbeth er bare helt fantastiskLisbeth er bare helt fantastiskLisbeth er bare helt fantastiskLisbeth er bare helt fantastiskLisbeth er bare helt fantastiskLisbeth er bare helt fantastiskLisbeth er bare helt fantastiskLisbeth er bare helt fantastiskLisbeth er bare helt fantastisk

Chili con carne med cheddar- og rømmebrød

Oppskrift med bilder her


4 porsjoner:

Ingredienser:
Cheddar- og rømmebrød:
2,5 dl Bakepro*
1 1/2 ts bakepulver
1/4 ts natron
1/4 ts salt
1 1/2 ss usaltet kaldt smør i biter
200 g revet skarp cheddar
2 ts jalapeño
1 1/2 dl rømme

Chili con carne:
1 finhakket løk
3 fedd finhakket hvitløk
800 g kjøttdeig
2 ss chilipulver
2 ts cumin
4 ts paprikapulver
2 ts oregano
1 ts chiliflak
1 boks hermetiske hakkede tomater
1 1/2 dl buljong (vann + buljong)
2 ss cider eddik
1 boks avrente kidneybønner**
1 finhakket grønn paprika
1 finhakket rød paprika
salt og pepper


Fremgangsmåte:
Start med brødet; bland bakepro, bakepulver, natron og salt i en bolle.
Bruk hendene til å smuldre smøret i melet.
Ha i cheddar, jalapeño og rømme i bollen, og rør til deigen blir sammenhengende og klissete.
Sett bollen i kjøleskapet, og lag chili con carne.

Ha olje i en stor panne eller gryte og stek løken blank. Tilsett hvitløk og stek videre i ca ett minutt.
Ha i kjøttdeig og brun den. Rør sånn at kjøttdeigen blir kornete.
Rør inn chilipulver, cumin, paprika, oregano og chiliflak.
Tilsett hermetiske tomater, buljong og eddik og la det putre under lokk i 35-40 minutter.
Ha i avrente bønner og paprika. Smak til med salt og pepper og kok videre i 15-20 minutter uten lokk.

Lag fire klatter av brødrøra på en bakepapirkledd stekeplate. Bruk plastfolie over og trykk de til flate rundinger, ca 9 cm i diameter.
Stek de midt i ovnen ved 220 grader i ca 15 minutter.

Del brødene i to og legg chili con carne på bunnen. Ha på litt rømme og legg den andre halvparten på toppen.


Oppskriften har jeg funnet her

*)Jeg har ikke prøvd, men regner med at du kan bruke bakemiks eller proteinpulver om du ikke har bakepro.

**)Orginaloppskriften bruker kidneybønner, jeg hadde ikke det og brukte Mexe Beans fra Old el Paso.

__________________



Lisbeth er avlogget   Min kostholdsfilosofi: Lavkarbo Svar med sitat