Sv: Du blir glemsk av lavkarbo
Opprinnelig lagt inn av Aeryth, her.
Fedonbrødet har en tredel av karbohydratene faktisk, i følge Dreamy. 1,7 kg hvete i brødet, og 200g fint sammalt rug. Det er snakk om at 10 % av melet er rug, og så kalles det ett rugbrød? 90% av melet er hvete, så jeg vil kalle det ett hvetebrød, jeg.
Det er forskjell på Ingers Rugbrød og Ingers Superrug.
For sist nevnte blir ikke oppskrift publisert (hemmelig), men man kan se av næringsinnhold for brødet at det inneholder 10,4 gram karbo/skive (Ingers Superrug altså).
Ellers kan man se på ingrediensene til Ingers Superrug at det inneholder, i rekkefølge:
* Vann
* Sammalt hvete 23 %
* Solsikkekjerner 5,3 %
* Rugmel 5,1 %
* Linfrø
* Rugkli 4,1 %
* Rug helkorn 3,9 %
* Hvete- og speltgluten
* Havregryn 2,1 %
* Sammalt spelt 1,8 %
* Hvetekli 1,6 %
* Sammalt rug 1,6 %
* gjær
* Eplefiber
* Sammalt surdeigspulver
* Salt
* Sammalt byggmaltmel
* Maltekstrakt
* Tørket gjærekstrakt
Sitat Fibermat.no:
Sitat:
Ingers SuperRug inneholder 3 ganger så mye rug, en vesentlig større andel både kostfiber og ufordøyelige karbohydrater og færre kalorier sammenlignet med Ingers rugbrød
|