Tråd: Julemarsipan
Vis enkelt innlegg
Gammel 07-12-10, 21:59   #10
Kjersti`en
Juniormedlem
 
Kjersti`en sin avatar
 
Medlem siden: Nov 2010
Hvor: Os i Hordaland
Innlegg: 17
Kjersti`en er på en erverdig vei
Wink

Sv: Julemarsipan

Vanligvis lager man marsipan på følgende måte:

500 g mandler, skåldes (dvs.du har de i en gryte, heller kokende vann over, venter litt og så er det bare til å sette seg ned og "poppe" av skallet.
Mandlene uten skall legger du så utover i en langpanne og "tørker" forsiktig på svak varme i ovnen noen timer.
SÅ kan du ha de i hurtigmikseren og male de veldig veldig fint.
Deretter tømmer man oppi 500 g melis(her bruker jeg sukrin-melis) og en til to eggehviter.
That`s it!

Hvis du IKKE tar av skallet på mandlene, men bruker samme oppskrift, får du en enkel form for kransekake ;-)
Både marsipan og kransekake kan steikes i ovnen.
Trill en tykk pølse og skjær skiver av den, stek midt i ovnen på rundt 200*C til de blir gylne. Nam nam!

Kjersti`en er avlogget   Min kostholdsfilosofi: Ketolysekuren Svar med sitat