Sv: Gjær?
Opprinnelig lagt inn av senorita, her.
aner ikke :P Tror heller ikke gjær er så veldig sunt? Jeg ble fortalt at man burde kutte ut gjær pga noe candidagreier.. aner ikke hva det var jeg men.. hehe
(Nå ser jeg forresten på Wikipedia at gjær KAN bryte ned stivelse. Men det er jo Wikipedia da, så man vet jo aldri. Hvorfor skulle man ha behov for å bruke amylase i tillegg da? Kanskje den bare øker hastigheten på prosessen? Jeg vet ihvertfall ikke.)
Ang. det du sier: "Når det gjelder sukker stemmer det at sukker i ren form, veldig søte frukter (som banan), sirup, honning, tørket frukt, raske karbohydrater som i hvitt mel bla bør tas vekk fra kosten, da sopp og gjær ernærer seg på på dette." Tatt fra: http://www.amedisin.no/sporsmal/Fers...%20candida/700
Candida er "en gjærsopp som ganske ofte kan gi infeksjon i munn og underliv (mest hos kvinner), sjeldnere infeksjoner i huden, spiserøret eller luftveiene." (Fra Wikipedia) Men jeg kan ikke se noen grunn til at vanlige folk skal unngå gjær. Det må jo være for de som har problemer med gjentakende soppinfeksjoner? Her er en del av et svar fra lommelegen: "Det er gjort få studier på Candida, og det er uenighet blant forskerne om en såkalt anti-candida diett hjelper. Det som er sikkert er at folk flest spiser for mye tilsatt sukker, og en reduksjon av inntaket er sunt for kroppen uansett om det blir mindre gjærsopp i tarmen eller ikke. En anti-candida diett består også i at man kutter ned på gjær, raffinert korn/hvitt mel (som i loff, kaker, kjeks), malt, nøtter, kaffe og te, sopp, rødt kjøtt og alkohol." (http://www.lommelegen.no/775100/anti-candida-diett)
Så... konsklusjonen er: vet ikke Men jeg kan fortsatt ikke se noen grunn til at de uten sopp- problemer skal begrense gjærinntaket sitt.
|