Vis enkelt innlegg
Gammel 16-12-10, 01:16   #1
Lisbeth
Seniormedlem
 
Lisbeth sin avatar
 
Medlem siden: Jan 2008
Hvor: Oslo
Alder: 57
Innlegg: 11.149
Lisbeth er bare helt fantastiskLisbeth er bare helt fantastiskLisbeth er bare helt fantastiskLisbeth er bare helt fantastiskLisbeth er bare helt fantastiskLisbeth er bare helt fantastiskLisbeth er bare helt fantastiskLisbeth er bare helt fantastiskLisbeth er bare helt fantastiskLisbeth er bare helt fantastiskLisbeth er bare helt fantastisk

Kremet kyllingform

Oppskrift med bilder her


4 porsjoner:

Ingredienser:
4 kyllingfiletèr
1 løk
2 paprika
2 hvitløksfedd
1 boks hermetiske hakkede tomater
1 dl vann
1 grønnsaksbuljongterning
1 ss tørkede urter*
1 klype revet muskatnøtt
salt
pepper
1 dl kremfløte
revet ost


Fremgangsmåte:
Krydre kyllingfiletene med salt og pepper og brun de lett i smør eller olje. Legg de deretter i en ildfast form.
Rens og vask grønnsakene. Skjær løk og paprika i halve rundinger og riv hvitløken.
Stek løken blank, tilsett paprika og stek noen minutter til. Ha det deretter i den ildfaste formen. Bland sånn at du får grønnsaker både over og under kyllingen.
Ha hvitløk i pannen og stek i ca 30 sekunder. Tilsett deretter tomater, vann og krydderurter. Smuldre over buljongterningen og krydre med salt, pepper og muskat. Hell i fløten og rør godt.
Kok opp, og la sausen småkoke i fem minutter.
Hell sausen i den ildfaste formen og dekk med aluminiumsfolie.
Stek midt i ovnen ved 200 grader i ca 30 minutter. Fjern deretter folien, strø over revet ost og stek videre i ca 15 minutter.

Server med en grønn salat.


*)Jeg brukte en urtekrydderblanding fra SantaMaria med bl.a persille, sennepsfrø, paprika, rosmarin, oregano, merian og koriander

__________________



Lisbeth er avlogget   Min kostholdsfilosofi: Lavkarbo Svar med sitat