Vis enkelt innlegg
Gammel 19-12-10, 14:22   #1
Lisbeth
Seniormedlem
 
Lisbeth sin avatar
 
Medlem siden: Jan 2008
Hvor: Oslo
Alder: 57
Innlegg: 11.149
Lisbeth er bare helt fantastiskLisbeth er bare helt fantastiskLisbeth er bare helt fantastiskLisbeth er bare helt fantastiskLisbeth er bare helt fantastiskLisbeth er bare helt fantastiskLisbeth er bare helt fantastiskLisbeth er bare helt fantastiskLisbeth er bare helt fantastiskLisbeth er bare helt fantastiskLisbeth er bare helt fantastisk

Mandelkjeks med sitron

Oppskrift med bilder her


Ca 25 stk:

Ingredienser:
200 g finmalte, skåldede mandler
75 g sukrin
10 g splenda
revet skall av en sitron
1 ss bakemiks
1 ts bakepulver
3 eggehviter

mandelflak til pynt (kan sløyfes)


Fremgangsmåte:
Skåld mandlene og kjør dem i en mandelkvern eller blender etter at de har tørket noen timer (gjerne fra dagen før).

Bland de malte mandlene, sukrin, splenda, sitronskall, bakemiks og bakepulver i en bolle.

Pisk eggehvitene stive i en ren bolle. Vend eggehvitene inn i mandelmassen til du har en myk og sammenhengende masse.

Lag små kuler ved hjelp av en fuktet teskje og hånden din, og legg kulene på en bakepapirkledd stekeplate. Klem kulene litt flate og strø på noen mandelflak. Klem mandelflakene litt fast.

Stek midt i ovnen ved 200 grader i 10-14 minutter. Ikke stek for lenge, kjeksene skal være litt myke.

Avkjøl på rist, og oppbevar i en tett boks.


Jeg har tatt utgangspunkt i denne oppskriften fra Trines mektige matblogg.

__________________



Lisbeth er avlogget   Min kostholdsfilosofi: Lavkarbo Svar med sitat