Vis enkelt innlegg
Gammel 19-12-10, 22:31   #561
grotingeling
Seniormedlem
 
grotingeling sin avatar
 
Medlem siden: Apr 2009
Hvor: Askøy
Alder: 52
Innlegg: 5.300
grotingeling har veldig mye å være stolt avgrotingeling har veldig mye å være stolt avgrotingeling har veldig mye å være stolt avgrotingeling har veldig mye å være stolt avgrotingeling har veldig mye å være stolt avgrotingeling har veldig mye å være stolt avgrotingeling har veldig mye å være stolt avgrotingeling har veldig mye å være stolt avgrotingeling har veldig mye å være stolt avgrotingeling har veldig mye å være stolt av

Sv: Den store felles ED-tråden

OK - da har jeg avskrevet sukrin som søtningsmiddel, blir bare metallisk smak for min del uansett hvor lite jeg bruker.....
Konsistensen på kransekakestengene ble imidlertid bra, så det funker helt fint for de som ikke reagerer på sukrin på samme måte som jeg gjør.

Så julekake-/snop-lista ser dermed slik ut for meg i år:

Issjokolade, noen med kokos på toppen
100g sukkerfri 70% (eller mer) sjokolade
50g cocosa
Smelt sjokolade og kokosfett, hell i små aluminiumsformer/silikonformer
Avkjøles/oppbevares i kjøleskap
Når sjokoladen er halv-stivnet, strø kokos på toppen.

Vafler med pisket krem og rørte jordbær eller blåbær
6 egg
200g philadelphiaost naturell (ikke light!!)
6 ts fiberhusk
2 ts bakepulver
Kanel/kardemomme/vanilje - velg det du liker
evt. søtning etter smak (bruker noen dråper natreen)

Ta ut philadelphiaosten på en tallerken og rør den myk med en gaffel
Visp eggene til eggedosis (tilsett evt. søtning mot slutten av vispingen)
Rør inn philadelphiaosten, rør til det er minimalt med klumper
Tilsett fiberhusk, bakepulver og ønsket smakstilsetning.
La røren hvile i ca 15 minutter, stekes som vanlige vafler.
(Er gjerne litt "sprø" når de er nystekte, men mykner når de avkjøles)

Kokosmakroner
50 g smør
2 hele egg
3 eggehviter
Utskrap fra en 1 eller flere vaniljestenger etter smak (alt 1/2 - 1ts vanilje (2-3ts vaniljesukker)
200 gr usøtet, revet kokosmasse

Visp eggene stive sammen med vaniljefrøene, og smelt smøret.
Rør inn kokosmassen og det smeltede smøret.
Lag små kokosmakroner med 2 teskjeer på en plate dekket med bakepapir, og sett på midterste rille i stekeovnen, og stek dem på 175 grader i ca 10 minutter. Oppbevares i en tett boks.

Pepperkakemuffins
3 egg
2 ss smør - smeltes
3 ss fløte
3 ss sukrin (jeg byttet sukrin med splenda)
1/3 ts bakepulver
20-25 gram kokosmel
nellik
kanel
ingefær

Pisk eggene til eggedosis, tilsett søtning mot slutten.
Bland inn de øvrige ingrediensene, smak til mengden med krydder.
Hell i smurte muffinsformer, stek på 200 grader (jeg brukte varmluft) i ca. 15 min til de har en fin gylden farge

Vanlige muffins er nesten samme oppskrift:
3 egg
2 ss smør
3 ss fløte
3 ss sukrin
litt salt
litt vanlije eller noen dråper vanilje ekstrakt/essens
1/3 ts. bakepulver
20-25 gram kokosmel

Dette får holde

__________________
"The past is history, the future is a mystery, but today is a gift — that’s why they call it ‘the present’"



Sist redigert av grotingeling : 20-12-10 kl 08:44.
grotingeling er avlogget   Min kostholdsfilosofi: Intermittent Fasting/LCHF Svar med sitat