Tråd: Punsjestenger
Vis enkelt innlegg
Gammel 24-12-10, 13:48   #1
Lisbeth
Seniormedlem
 
Lisbeth sin avatar
 
Medlem siden: Jan 2008
Hvor: Oslo
Alder: 57
Innlegg: 11.149
Lisbeth er bare helt fantastiskLisbeth er bare helt fantastiskLisbeth er bare helt fantastiskLisbeth er bare helt fantastiskLisbeth er bare helt fantastiskLisbeth er bare helt fantastiskLisbeth er bare helt fantastiskLisbeth er bare helt fantastiskLisbeth er bare helt fantastiskLisbeth er bare helt fantastiskLisbeth er bare helt fantastisk

Punsjestenger

Oppskrift med bilder her


10-12 stykker:


Ingredienser:
3 dl kakesmuler* (gjerne sjokoladekake)
1 ss smør
2 ts kakaopulver
noen dråper romessens
500 g marsipan**
(konditorfarge)
150 g smeltet sjokolade


Fremgangsmåte:
Bland kakesmuler, smør, kakaopulver og 50 g marsipan i en foodprocessor. Kjør til du får en myk og jevn deig. Smak til med romessens. Trill deretter ut deigen til små pølser.

Kjevl ut resten av marsipanen og kle hver pølse med marsipan.

Dypp hver side av stengene i smeltet sjokolade og legg dem på et bakepapir. Avkjøl i kjøleskapet til sjokoladen har stivnet.

Oppbevar i kjøleskapet.



*)Jeg lagde 2/3 av denne oppskriften. I stedet for vaniljesauspulver tilsatte jeg litt kakao. Jeg la hele røra på bakepapir og stekte den i ovnen. Det ble mer enn nok kakesmuler, og neste gang jeg skal lage denne oppskriften skal jeg lage større porsjon med punsj.

**)Marsipan kan du for eksempel lage etter denne oppskriften. Jeg tilsatte i tillegg litt tragant (fåes på apotek). Tragant gjør marsipanen seigere og lettere å jobbe med.

__________________



Lisbeth er avlogget   Min kostholdsfilosofi: Lavkarbo Svar med sitat