Vis enkelt innlegg
Gammel 08-01-11, 23:46   #1
Lisbeth
Seniormedlem
 
Lisbeth sin avatar
 
Medlem siden: Jan 2008
Hvor: Oslo
Alder: 57
Innlegg: 11.149
Lisbeth er bare helt fantastiskLisbeth er bare helt fantastiskLisbeth er bare helt fantastiskLisbeth er bare helt fantastiskLisbeth er bare helt fantastiskLisbeth er bare helt fantastiskLisbeth er bare helt fantastiskLisbeth er bare helt fantastiskLisbeth er bare helt fantastiskLisbeth er bare helt fantastiskLisbeth er bare helt fantastisk

Seige sjokoladekjeks

Oppskrift med bilder her


Ca 30 stk:

Ingredienser:
110 g smør, romtemperert
40 g sukrin
5 g hermesetas (eller splenda)
1 1/2 ss sukkerfri karamellsirup*
150 g malte, skoldede mandler
1 ss fiberhusk
1 ts bakepulver
100 g mørk sjokolade, grovhakket

(Hakkede peanøtter)


Fremgangsmåte:
Pisk smør og søtning til en myk krem. Pisk deretter inn karamellsirup.
Ha i resten av ingrediensene og bland det godt sammen.

Trill små kuler av deigen og fordel kulene på to bakepapirkledde stekebrett, de flyter utover under steking.
Trykk kulene litt flate og strø hakkede peanøtter over om ønskelig.

Stek midt i ovnen ved 180 grader i 10-15 minutter. Kjeksene skal være myke når du tar dem ut.

La de avkjøles en stund på stekebrettet før du flytter dem over på en bakerist og lar de avkjøles helt.

Oppbevares i en tett boks.


*)Jeg brukte Monin sukkerfrie karamellsirup, kjøpt hos Alt om bar i Bygdøy Allè 7 i Oslo. Produktet kan også kjøpes i nettbutikken.

__________________



Lisbeth er avlogget   Min kostholdsfilosofi: Lavkarbo Svar med sitat