Seige sjokoladekjeks
Oppskrift med bilder her
Ca 30 stk:
Ingredienser:
110 g smør, romtemperert
40 g sukrin
5 g hermesetas (eller splenda)
1 1/2 ss sukkerfri karamellsirup*
150 g malte, skoldede mandler
1 ss fiberhusk
1 ts bakepulver
100 g mørk sjokolade, grovhakket
(Hakkede peanøtter)
Fremgangsmåte:
Pisk smør og søtning til en myk krem. Pisk deretter inn karamellsirup.
Ha i resten av ingrediensene og bland det godt sammen.
Trill små kuler av deigen og fordel kulene på to bakepapirkledde stekebrett, de flyter utover under steking.
Trykk kulene litt flate og strø hakkede peanøtter over om ønskelig.
Stek midt i ovnen ved 180 grader i 10-15 minutter. Kjeksene skal være myke når du tar dem ut.
La de avkjøles en stund på stekebrettet før du flytter dem over på en bakerist og lar de avkjøles helt.
Oppbevares i en tett boks.
*)Jeg brukte Monin sukkerfrie karamellsirup, kjøpt hos Alt om bar i Bygdøy Allè 7 i Oslo. Produktet kan også kjøpes i nettbutikken.
|