Sv: Tang og tare
Klippet fra en nettside:
Tang og tare
Trenger du mat vinterstid, er det lettest å finne ved kysten. Tang og tare er lett å sanke og inneholder mer karbohydrater enn de fleste plantene på land.
Tang og tare er alger. De er næringsrike og kan brukes som grønnsaker.Det ble antatt at asiaterer hadde lettere for å fordøye tang og tare enn andre folkeslag, men nyere forskning viser at de fleste kan fordøye alger. Det tar imidlertid èn til to uker for kroppen å venne seg til den nye næringskilden. Tang og tare inneholder 25% protein, A,B,C,D og E-vitamin i mengder samt rikelig med jod. Algene, eller tang og tare som vi kaller det, inneholder også mineraler, antibiotiske stoffer, sporstoffer og litt fett. Tang og tare som mat er et kapittel som er enda mer omfangsrikt enn matplantene på land. Tare er akkurat som sopp en ferskvare. Den kan forvelles og oppbevares i kjøleskap. Tang og tare kan også tørkes i tørkeskap eller over et bål. Tørket tare oppbevares i tette glass eller boks. Den beste delen av taren er den som sitter nærmest stilken. Spissen av bladene er den eldste delen.
Som du ser inneholder tang en god del karber, står på den andre linja. Men også - som du sier - masse vitaminer og 25% proteiner.
|